Jak nechat zmizet přebytečná kila? Povolejte na pomoc aromaterapii

Máte pocit, že se po zimě nevejdete do svých oblíbených kalhot? Starosti a péče o rodinu vám nedovolí sportovat? Co takhle spalovat tuky bez námahy? Tyhle byliny a koření, vám při denním užívání rozhodně pomohou zhubnout!

Je vaším snem štíhlá postava? Změňte svůj jídelníček a zařaďte na něj určité koření a bylinkové čaje. A jak vám v cestě za sexy tělem pomůže aromaterapie? Nechte se překvapit!

Koření

Zázvor už netřeba zmiňovat pro jeho blahodárný vliv na trávení. Uplatňuje se při nadýmání, zácpě či žaludeční nevolnosti. A dál? Tento životabudič vřele organismus zahřeje, a tak pomáhá spalovat tuky. Můžete ho čerstvý přidat do pokrmů, jako jsou ryby, pečená masa, marinády, chutná však i v salátech. Sušená verze se hodí do moučníků i pečiva. Zázvorový nápoj s medem a citronem je další variantou, jak ho denně dostat do svého těla.

Chilli papričky pocházející z Jižní a Střední Ameriky svými pálivými účinky podporují nejen trávení, ale i krevní oběh, a navíc ničí bakterie i viry. Vyzkoušejte je k masům, do marinád nebo jako netradiční ochucovadlo vašeho ranního šálku kávy. Hned ze začátku dne se zlehka zpotíte, nastartujete metabolismus a spálíte přebytečné kalorie.

Citronová tráva neboli lemongrass, jenž má původ v jihovýchodní Asii, by rozhodně neměla ve vaší kuchyni chybět. Je známá pro své detoxikační vlastnosti, snižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje koncentraci, a navíc dodává tělu i duši výživnou energii.

Bylinkové čaje

Neperlivá voda a několik šálků bylinkových čajů vám rovněž ulehčí proces hubnutí. Na které bylinky je v tomhle směru spolehnutí? Maté, tedy cesmína paraguayská, k dietě zkrátka patří, jelikož snadno tlumí pocit hladu. Dodává tělu potřebnou energii i bez kofeinu, obsahuje značné množství vitaminů a antioxidantů.

Ovšem i máta je další bylinkou tlumící hlad. Díky svému aroma příjemně osvěžuje, tak se nebojte experimentovat a přidávat ji i do studených nápojů. Nebo snad zkusíte další variantu? Komonice lékařská není tak známou bylinkou a nejspíš málokdo ví, jak umí zatočit s celulitidou a efektivně zlepšit lymfatický systém. Dejte jí šanci!

Aromaterapie

Éterické bylinné oleje, které lze v přírodní podobě zakoupit v lékárně, jsou také dobrým doplňkem diety. Třikrát denně si mezi jednotlivými chody nakapejte 3 kapky oleje na lžičku medu. Pokud chcete podpořit spalování tuků a vylučování jedů, zvolte olej citronový. Olej z pomerančových květů vás zase zbaví stresu, který často vede k přejídání.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat