Levandulový olej je bezvadný na lidské úzkosti

Benzodiazepiny jsou předepisovány lidem trpícím častými úzkostmi. Podle profesora Petera-Volze vy měla většina klientů dostat nejprve levandulový olej. Má s ním osobně výborné zkušenosti.

„Lékaři velmi rychle předepíší léky lidem, kteří zažívají emoční distres, aniž zkoumají alternativní možnosti. Medikace může vést ke zbytečnému předepsání léků a v některých případech vyvolat na léku závislost, zvláště u benzodiazepinů. Podle mého názoru je lepší začít něčím méně nebezpečným jako levandulovým olejem. Ve svém profesionálním životě jsem nikdy neviděl agenta farmaceutické společnosti s tak dobrými výsledky ve studii náhodně vybraného vzorku,“ tvrdí profesor Peter-Volz z Nemocnice psychiatrie, psychoterapie a psychosomatiky v německém Schlossu.

Rchlé řešení nemusí být nejlepší

Lékaři většinou chtějí pacientovu situaci vyřešit rychle. Proto sáhnou po řešení, které se jim jeví jako snadné a účinné. Předepsání silného anxiolytika.

Jenže to není podle zmíněného psychiatra řešení v zájmu zdraví jedince. A vždy je lepší, pokud se nejedná o zjevně velmi závažný případ, začít zkoušet možnosti bez nežádoucích účinků. Pakliže nezaberou, zkoušet další. Benzodiazepiny mají silné nežádoucí vedlejší účinky a jsou návykové.

Výzkum účinků levandulového oleje prokázal zlepšení symptomů slabé a středně silné úzkosti u většiny pacientů. Olej byl stejně účinný jako Lorazepam (benzodiazepin) či Paroxetin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat