Neobvyklé metody hubnutí, které fungují. Zahrnují sladké i alkohol

Představte si, že žijete ve světě, kde dopnete své staré kalhoty díky koblihám a červenému vínu. Ale počkat, tohle není zbožné přání, to je realita! Úbytku nechtěných kil ovšem přeje i pohodlná spánková poloha. Jako vážně?

Že kdo chce docílit štíhlých křivek, ten musí hladovět a prolévat litry potu v posilovně? I když si to zjevně myslí hodně lidí, pravda je úplně někde jinde. Tedy alespoň podle vědců, kteří se odvolávají na poznatky četných studií. Co vám podle nich zaručí postavu snů? Tyhle metody by čekal asi málokdo, přesto se prý nemohou minout účinkem!

Sladkosti nejsou tabu

Věčně omílanou radu, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, slýcháme dnes a denně. Ranní občerstvení kromě toho, že dodá energii a patřičně nastartuje metabolismus, také předchází pozdějšímu přejídání, zlepšuje náladu a prospívá mozkovým funkcím. Jenže co přesně si položit na talíř? Budete se divit, ale klidně i sladkosti, jež mají do zdravé stravy hodně daleko. Pokud vám takové tvrzení přijde přinejmenším přitažené za vlasy, odborníci působící na izraelské univerzitě v Tel Avivü by vás vyvedli z omylu. Poznatky jejich výzkumu totiž naznačují, že jedlíci, kteří si po probuzení dopřejí třeba koblihu nebo čokoládu, rychleji a snadněji hubnou. Tak tohle je hodně zajímavé zjištění... A to následující zrovna tak!

Alkohol? Údajný dietní zlepšovák

O „metle lidstva“ se v minulosti hovořilo jako strůjci mnoha a mnoha fyzických i psychických potíží. Ovšem nic není tak horké, jak se uvaří. V současnosti se často poukazuje na to, že pokud je konzumován v rozumné míře, žádné životu ohrožující hrozby nepředstavuje. Ba naopak. Alkohol vás kupodivu může dokonce pomalu připravit na plavkovou sezonu. Takové kontroverzní zprávy přichází z americké Harvardovy univerzity.

Na této vzdělávací instituci byla uskutečněna studie, jejíž závěry sdělují, že osoby, které si večer dají dvě deci červeného vína, vykazují nižší index tělesné hmotnosti. Pochopitelně v porovnání s abstinenty, jimž tmavý mok nic neříká. Jak je to možné? Za vším hledejte obsaženou sloučeninu zvanou resveratrol. Ta napomáhá tělu přeměnit bílý tuk na hnědý, který člověk spaluje podstatně rychleji. Redukci váhy ovšem můžete podpořit i nicneděláním. Ne, to vážně není pokus o černý humor, ale podložený fakt.

Spánek léčí. A nejen to

Představa, že ležením v pyžamu jeden ztrácí nadbytečná kila, je tak příjemná, až to hraničí s nereálným blouzněním. Nicméně německý výzkumník Detlef Pape ve své knize s názvem „Hormonální dieta“ uvádí, že ve fázi hlubokého spánku organismus produkuje svůj nejúčinnější spalovač tuku, jímž je růstový hormon. Co vy na to, nezalehnete dnes „se slepicemi“? Podle všeho je to docela fajn nápad.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat