Chutné potraviny plné energie

Kromě vhodného oblečení a reflexních prvků potřebuje každý sportovec i nějaký zdroj energie, bílkovin a omega-3 mastných kyselin. Tyto živiny se dají získat z banánů, brokolice nebo lososa.

Běhání patří mezi nejoblíbenější sporty. A to nejen ve světě! Ze statistik jednoznačně vyplývá, že této fyzické aktivitě propadá čím dál vice tuzemáků, pro které je motivací zlepšení tělesných křivek i skutečnost, že aktivní odpočinek „čistí“ hlavu od běžných starostí. Máte za sebou pár prvních tréninků a musíte uznat, že vás to celkem „chytlo“? Pak svému novému koníčku přizpůsobte i svůj jídelníček. Co by ve stravě nadšeného běžce nemělo chybět?

Banány dodají energii

Chcete-li před sportem načerpat energii, dopřejte si banány. Toto ovoce vám zprostředkuje elánu na rozdávání, zatímco vás obohatí o potřebný draslík. Ten je obzvláště důležitý v případech, kdy se nadměrně potíte a ztrácíte tak cenné minerály. Jmenovaný prvek tento úbytek kompenzuje a souběžně přispívá k normalizaci krevního tlaku.

Brokolice je dobrá na regeneraci

Brokolice je spojována s nižší pravděpodobností rakoviny, fungujícím trávením, regulací škodlivého cholesterolu i ostrým zrakem. Už to samo o sobě představuje pádný důvod, proč si tohoto zelenáče servírovat pravidelně, nemyslíte? Nízkokalorický zástupce košťálové zeleniny navíc obsahuje vysoký podíl vitaminu C. Poznatky četných studií naznačují, že optimální příjem této živiny předchází bolestem těla po náročném cvičení. Na své si pochopitelně přijde i obranyschopnost, což je jen k dobru.

Nezapomínejte na lososa

Omega-3 mastné kyseliny, které se v lososu nacházejí, se mnohdy dávají do souvislosti s prevencí cukrovky i kardiovaskulárních onemocnění. Jenže pozor, ukázalo se, že kromě těchto nesporných přínosů platí i za vítané fitness parťáky. Odborníci zastávají názor, že konzumenti zmíněných kyselin mívají progresivnější vývoj svalů, neboť jejich organismus využívá dvakrát větší množství aminokyselin k vytvoření nových bílkovinných tkání. Prostě a jednoduše, tři porce týdně, to je základ!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:33
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat