Chrápání může být příznakem menopauzy

Partner vás už několikrát upozornil na to, že noc co noc vyluzujete zvuky, které budí i sousedy o dvě patra níž a tři ulice dál? Řekněte mu, že za to vlastně nemůžete, protože viníkem je snížená hladina hormonu estrogenu.

Chrápání je pro jednoho pouhá drobná nepříjemnost, pro druhého zase postrach společných ložnic i velký podnět k ukončení vztahu. A to jako bez legrace! Je totiž prokázáno, že patří k deseti nejčastějším důvodům rozvodu. Vzhledem k tomu, že se jeho hlasitost dotýká i 35 decibelů, se tomu možná ani nelze divit. Co za tímto zvukem vibrací ale stojí? A proč se častěji ozývá z ženské strany postele? Tohle vás asi dvakrát nepotěší…

Zlato, jdi spát do obýváku. Hned!

Zmíněný hlučný projev ovlivňuje celá řada faktorů. Mezi ty nejzásadnější se počítají nemoci horních cest dýchacích, tělesné dispozice, konzumace alkoholu, nevhodně dávkované léky nebo kouření. Do nedávna se předpokládalo, že jsou k němu náchylnější spíše muži oproti jejich něžným polovičkám, jelikož mají větší objem tkání v krku i hrudníku. Jenže teď je všechno jinak a za rušivé elementy jsou považovány příslušnice slabšího pohlaví. A co hůř, vůbec za to nemohou!

Estrogen jako viník

Ze závěrů studie americké Národní spánkové nadace jednoznačně vyplývá, že s nočním „chrčením“ se potýká celých 50 procent žen po menopauze. Odborníci si tento jev vysvětlují prudkým poklesem hormonu estrogenu, který mimo jiné působí na svaly, jež ovlivňují rozšiřování dýchacích cest. Experti zároveň varují, že chrápání jakožto reálná spánková porucha může přímo souviset se vznikem depresí, bolestmi hlavy, únavou, podrážděností i častými výkyvy nálad. Ptáte se, jak zařídit, aby bylo opět ticho a dostavil se vytoužený klid na regenerační odpočinek? Zkuste si dát jistou přírodní medicínu. Ta zabere!

Zázvorové občerstvení ve stylu babských rad

Lidoví léčitelé se domnívají, že nápoj připravený ze ¼ citronu, dvou mrkví, dvou jablek a menšího kousku čerstvého zázvoru dokáže chrápání zastavit. Vložte všechny uvedené přísady do mixéru a zmáčknete příslušné tlačítko. Medikament si dopřejte minimálně hodinu před ulehnutím a možná bude po starosti.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat