Procházkovým tempem ke zdravé kondici

Často vás sužuje bolest hlavy nebo zad? O důvod víc, proč se projít! Tato činnost vám hodně rychle uleví, přičemž posílí také kardiovaskulární systém a kosti. Zbaví vás ale i stresu.

I když to kalendáři přinejmenším odporuje, jaro už je ve vzduchu pořádně cítit. Nechcete tedy využít momentálního příjemného počasí a vyrazit ven? I malá procházka s vaším zdravím dokáže velké věci! Jaké výhody může přinést pouhá půlhodina chůze v mírném tempu, a to bez ohledu na věk, pohlaví i fyzickou zdatnost člověka?

Žádný stres a spousta optimismu

Statistiky udávají, že počet lidí s úzkostmi či jinými neurotickými poruchami stoupl za poslední desetiletí o celou pětinu, což je bezpochyby alarmující. A právě kvůli tomu odborníci neustále poukazují na skutečnost, že jakýkoli pohyb zbavuje stresu a zároveň zvyšuje produkci šťastných hormonů, proto funguje jako prevence chmurných nálad. A zvláště v případě, že je provozován v přírodě.

Úleva od bolesti, kterou přivítáte

Bolesti hlavy, zad, kloubů nebo svalů nejsou žádným ternem. Běžně je zaháníte farmaceutickými medikamenty? Jsou i jiné možnosti. Své utrpení můžete zastavit pomocí alternativních léčivých prostředků, nebo ho jednoduše „rozchodit“. Tedy alespoň podle lékařů, kteří připouštějí, že chození tlumí bolístky nejrůznějšího původu. Alfou i omegou je však jeho pravidelnost.

Srdce v kondici a ukázkový tlak

Není žádným tajemstvím, že chůze výrazně omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob, přičemž reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje krevní tlak. Vy jste o tom ještě neslyšeli?

„Cokoli, co zvyšuje srdeční frekvenci a pomáhá pumpovat krev, je skvělé cvičení pro vaše srdce i oběhový systém. Denními vycházkami po dobu alespoň 30 minut můžete udržet tlak pod kontrolou, čímž máte až o 30 % vyšší šanci, že se vyhnete mrtvici,“ vysvětluje britský osobní trenér Stuart Amory. Tento fitness guru rovněž připomíná, že uvedená aktivita souběžně posiluje kosti, prospívá kognitivním funkcím, podporuje spalování kalorií a urychluje metabolismus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

31 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:59
197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat