Nejen spánek na břiše urychluje tvorbu vrásek

Věnujete dostatečnou pozornost svému jídelníčku? Jestli ne, škodíte pleti víc, než si vůbec myslíte. A proč je tak důležité mít ve svém kosmetickém arzenálu i opalovací krém?

Ke vzniku vrásek dochází v důsledku stárnutí pokožky, jejíž struktura postupně ztrácí svou pružnost. Se zvyšujícím se věkem se také zpomaluje buněčná obnova a omezuje produkce kolagenu, který rýhy a jemné linie vyplňuje. Ačkoli zdaleka ještě nepatříte do „starého železa“, máte na svůj vkus vrásek nějak moc? Možná jejich tvorbu zbytečně urychlujete špatnými návyky. Konkrétně tyhle se neodpouští!

Spíte na břiše? Tak to je špatně

Asi vám to bude znít podivně, ale to, v jaké poloze odpočíváte, může váš vzhled hodně ovlivnit. Pokud spíte na břiše s hlavou zabouřenou do polštáře, vyvíjí se tlak na elastinová a kolagenová vlákna, což v průběhu času skutečně může vést ke vzniku kožních prohlubní. Co dalšího je nutné vzít v potaz?

Opalovací krém jako nezbytná nutnost

Naposledy jste opalovací krém použili někdy na sklonku léta? Věřte, že ani tohle vám moc neprospěje. Podle názoru dermatologů je nejčastější příčinou téměř všech projevů předčasného stárnutí ultrafialové záření. To na vás negativně působí i ve chvílích, kdy je slunce pod mrakem nebo dokonce poprchává. Bez ohledu na počasí i roční období se tedy „opalovákem“ mažte ostošest! Je to pro vaše dobro…

Podceňujete příjem vitaminů

A teď ruku na srdce. Jaký je váš standardní jídelníček? Pochopitelně i na ten se klade nemalý důraz. Strava, která se nese ve znamení přebytku cukrů, tuků, toxinů, kofeinu a alkoholu, funguje jako „stresor“ organismu. Výsledkem je pak nejen nekvalitní pokožka, ale i zhoršené funkce kardiovaskulárního systému, stejně jako zvýšená pravděpodobnost rozvoje cukrovky a rakoviny. Zkusíte se v tomhle směru trochu polepšit? Když budete dbát o příjem vitaminů a minerálů, můžete se z mladistvého zevnějšku radovat o něco déle. O skvělé kondici ani nemluvě! 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat