Zabouchněte dveře jarním splínům i únavě

Je pro vás energie naprosto nedostatkovým zbožím? Změnu k lepšímu slibuje konzumace brokolice, ořechů a luštěnin. Vsadit můžete i na vnější aplikaci esenciálních olejů nebo poslech hudby.

Jarní únava je stav projevující se vyčerpáním i chmurnou náladou, který se objevuje zhruba od konce února do poloviny dubna. Tedy alespoň takhle ho vysvětlují odborníci s tím, že jeho příčinou bývá změna biorytmů i skutečnost, že náš orgasnismus bývá po zimě oslabený kvůli všemožným virózám i nedostatku slunečního světla. Jak proti malátnosti a splínům bojovat, aniž by se člověk nemusel utápět v litrech kávy? Pár možností by se našlo…

Pusťte si oblíbenou hudbu

O takřka blahodárných schopnostech hudby se ve vědecké profesi mluví stále častěji. Třeba američtí experti z Illinoiské university došli na základě své studie k přesvědčení, že poslech libozvučných tónů ulevuje od bolesti, zlepšuje soustředění a prospívá srdci, zatímco posiluje obranyschopnost. To ale kupodivu pořád není všechno. Organizovaný systém zvuků take prý zvyšuje energetickou hladinu a stimuluje produkci šťastných hormonů neboli endrofinů. Pustíte si tedy něco od podlahy?

Nasajte tu správnou vůni

Není žádným tajemstvím, že esenciální oleje jsou neodmysitelnou součástí alternstivní medicíny, neboť dokážou kromě jiného uvolnit ucpaný nos, zatočit s nespavostí, utlumit záněty i urychlit metabolické funkce. Uplatní se ale i v případě, že zoufale postrádáte elán! Proč tedy neaplikovat male množství aromatického nakopávače na hřbet ruky a nevdechovat jeho vůni? Schopnost dobít baterky má esenciální pomeranč, lemongrass, skořice, bazalka, máta nebo rozmarýn.

Věnujte pozornost svému stravování

Abyste se necítili jako přejetí parním válcem, je třeba brát zodpovědněji pitný režim. Koneckonců, hned několik studií s průkaznými daty odhalilo, že dostatek tekutin nejenže napomáhá spalování kalorií, ale take předchází únavě. Pokud to chcete mít pojištěné tak říkajíc na všech frontách, zaměřte se i na správné potraviny. Sílu i temperament dodají ořechy a nejrůznější semínka, dale pak vajíčka, ovesné vločky, brokolice, luštěniny či banány.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat