Prášek MSM pomůže od bolesti a napomáhá zkrášlení

Chronické bolesti kloubů a otoky trápí nemalou část populace. Jiní se zase potýkají se špatnou kvalitou nehtů nebo vlasů. Ačkoli jde o vcelku běžné starosti, nejeden z nás by se jich rád zbavil. Naštěstí však existuje řešení. Potíže slibuje vyřešit bílý prášek jménem methylsulfonylmethan, který většina z nás bude znát pod zkratkou MSM. Co to vlastně je, jak ho užívat a kde ho pořídit?

Pomáhá využít živiny na maximum

MSM je v podstatě nejlépe vstřebatelná forma síry, která je důležitým minerálem, který si tělo neumí přirozeně vytvořit v dostatečné míře a je nuceno přijímat jej z potravin či doplňků. Jeho hlavní výhodou je, že napomáhá detoxikaci celého organismu a zajišťuje lepší vstřebávání minerálů a živin v našem těle, zlepšuje očistné procesy jater, ledvin a močového ústrojí a v neposlední řadě přispívá k lepší hydrataci těla i orgánů.

Při pravidelném užívání MSM se zlepšují funkce celého organismu, zrychluje se hojení a dochází ke snížení bolesti kloubů, svalů a celkově přispívá ke zvýšení odolnosti člověka proti vnějším vlivům. Jeho protizánětlivý účinek chrání tělo před možnými infekcemi a je významným pomocníkem při regeneraci svalů po vyšší zátěži. Není tedy divu, že je tento doplněk známý a oblíbený především mezi sportovci.

MSM však může pomoci i lidem trpícím chronickými bolestmi kloubů po úrazech, operacích či vlivem pokročilého věku. Je také doporučováno pacientům trpícím artritidou nebo revmatem.

Jeho účinky jsou znatelné v krátkém časovém horizontu, nejčastěji během čtyř týdnů.

Vlasy, nehty a pleť

Kromě schopnosti léčit zánětlivé procesy a zbavovat nás bolesti má MSM ještě další úžasné účinky. Velice příznivě totiž působí na kvalitu našich vlasů, nehtů a pleti. MSM pomáhá při boji s lámavostí nehtů, suchostí vlasů a při léčbě akné.

Kde ho pořídit?

MSM se prodává jako prášek nebo tablety v lékárnách, fitness centrech a v prodejnách se zdravou výživou. Nejčastěji ho zakoupíte ve formě prášku. Má hořkou chuť, která nevyhovuje každému. Je tedy snazší přijímat jej v tabletách.

Lze jej pořídit také jako sprej, který se aplikuje do úst a pomáhá zmírňovat noční chrápání.

Výhodou je, že u MSM nebyly prokázány žádné vedlejší účinky a produkt je velmi dobře snášen, je tudíž vhodný prakticky pro každého.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
58 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
65 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat