Potravinové stimulátory růstu svalové hmoty

I když se nad letošní plavkovou sezonou vznáší hrozba koronaviru, ani tak mnozí neusínají na vavřínech a pracují na své postavě. Patříte mezi ně i vy? Pak jistě víte, že se všechno netočí jenom kolem cvičení, protože vypracovaným svalům a „pekáči buchet“ přeje i správný jídelníček. Co do něj  pro růst svalové hmoty zařadit?

Tučné ryby jsou třeba

Nedali byste si sardinky, tuňáka nebo třeba lososa? Tato mořská strava řadící se mezi tučné ryby obsahuje omega-3 mastné kyseliny. A rozhodně se nejedná o žádné zanedbatelné množství! Co to má společného s posilováním? Podle americké studie zveřejněné v magazínu Food & Fitness Journal vlastně všechno. Z jejích závěrů totiž vyplývá, že lidé, kteří jmenované látky konzumují pravidelně, zpravidla mívají vyšší úroveň svalové síly. Sluší se dodat, že omega-3 mastné kyseliny také omezují pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob, prospívají mozkovým funkcím a představují prevenci diabetu.

Neodpírejte si červenou řepu

Červená řepa, která se jedla už před třemi tisíci lety, není jenom obyčejnou potravinou. Jde o mocný lék a fitness zlepšovák v jednom! Dle názoru expertů zvyšuje hladiny dusičnanů v krevní plazmě, díky čemuž dochází ke zlepšení vytrvalosti i fyzické zdatnosti, což se při rýsování a zpevňování siluety pochopitelně jenom hodí. Tenhle přírodní rubínový poklad rovněž normalizuje krevní tlak, reguluje škodlivý cholesterol, čistí krev a působí proti rakovině. Příznivé účinky má i na pleť, neboť zpomaluje stárnutí a stimuluje „výrobu“ kolagenu.

Špenát je základ

Kdysi dávno dělal špenátu hodně dobrou reklamu televizní hrdina Pepek námořník. Vzhledem k jeho tělesným proporcím došlo asi každému, že tato listová zelenina nárůst svalové hmoty skutečně podporuje. Špenátové listy dodávají organismu také celou řadu minerálů, a to včetně jódu. Tento prvek je důležitý pro zajištění správného fungování štítné žlázy, která kromě jiného odpovídá za tvorbu červených krvinek a produkci hormonů.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat