Podpořte svou produktivitu a míru soustředění

Výkonnost vás jaksi opustila a ke všemu se potýkáte s únavou? S tím v práci opravdu moc nezabodujete. Místo dalšího šálku kávy si ale raději pusťte oblíbenou hudbu. Ovšem parádním dopingem je i chvilka cvičení nebo mátový čaj.

Asi nejznámějším stimulantem, který dokáže zahnat únavu a podpořit koncentraci, je bezpochyby káva. Již krátce po jejím vypití molekuly kofeinu vstupují do krevního oběhu a zvyšuje se tlak. Na to téměř okamžitě reagují adenosinové receptory v mozku a tradá, vítaný pocit vzpruhy je tady. Jenže! Stejně jako je to se vším, ani s černým zlatem by se to nemělo příliš přehánět, jelikož nadměrná konzumace slibuje minimálně nevolnost. Jak nakopnout mysl i bez kafe? Třeba tohle spolehlivě zabírá.

Mátové občerstvení? Podceňovaná spása

Trocha teplé vody s čerstvými lístky máty a vymačkanou šťávou z citronu může být řešením, které vás vmžiku nabije energií a zvýší vám ostražitost. Povzbuzující vůně i obsažené látky, a to včetně antioxidantů a vitaminu C, vás dostanou z nejhoršího dřív, než řeknete švec.

Pusťte si něco od podlahy

Ticho sice léčí, ale jsou situace, kdy může být spíše na obtíž. Vážně. Americký výzkum, jehož poznatky publikoval magazínu Psychological Reports, prokázal, že pokud člověk naslouchá oblíbeným písním, lépe se koncentruje a bývá tvořivější i motivovanější. Také prý překypuje optimismem, neboť poslech hudby pozitivně ovlivňuje hladinu neurotransmiteru dopaminu, který úzce souvisí s pocity štěstí a radosti. Co na to říct? Rádio zapnout a hlasitost pěkně doprava!

Sport. Klidně i lehčího rázu

Tak jasně, že fyzická aktivita přináší spoustu podnětů pro zdraví. Reguluje cholesterol, svědčí srdci, zeštíhluje křivky a posiluje imunitu. Jenže ani její vliv na psychiku není zrovna zanedbatelný. Je prokázáno, že i dvacetiminutovka cvičení zažene pocity vyčerpanosti a patřičně nakopne kreativní myšlení. Pokud tedy nutně potřebujete nápad na novou kampaň, zkuste se trochu zapotit. Realizace projektu vám pak půjde jako po másle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat