Hořké kyseliny z chmele jsou prevencí demence

Chmel je jednou z nejstarších léčivých bylin. Dnes je znám spíše díky globálně oblíbenému pivu, do něhož se přidává kvůli zvýšení hořkosti nápoje. Právě tyto hořké kyseliny působí blahodárně na lidské zdraví. Podle japonských vědců dokonce zpomalují stárnutí mozku a úpadek myšlení a paměti. Můžou tak fungovat jako prevence demence.

Milovníci piva zajásají. A skutečně. Ti, kteří si dopřejí půllitru extra chmeleného piva denně, by mohli pro své zdraví něco málo dělat. Jenže milovníci alkoholu, kteří pijí více než jedno pivo denně, mají smůlu. Jednak je v nápoji kyselin MHBA málo, ale navíc do svého těla přijímají příliš mnoho etanolu, který naopak nástup a rozvoj demence urychluje.

alfa a beta-hořké kyseliny 

Vědci z Tokia blahodárné účinky alfa a betahořkých kyselin z chmele prokázali při užívání jejich čistého extraktu, kterého používali mnohem víc, než je ho přítomno v pivu.

Podávali MHBA stárnoucím osobám a po dvanácti týdnech vyšetřili jejich sliny a krev a také provedli testování paměti a myšlení. Část testovaných osob přitom dostávala placebo pro srovnání účinnosti a vyloučení náhody. Jedinci užívající hořké kyseliny z chmelu měli lepší výsledky vyšetření krve a slin s ohledem na přítomnost bílkovin souvisejících s rozvojem demence, ale také lepší výsledky testů.

„Prokázali jsme výrazné zlepšení pozornosti a zmírnění stresu při neuropsychologickém testování u osob, které užívaly MHBA… Tyto kyseliny zlepšily myšlenkové zpracování informací, rychlost myšlení, pozornost a soustředěnost,“ uvádějí autoři z Japonska.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat