Kvalitní hořká čokoláda je přítel

„Mám se dívat na film nebo seriál? A není lepší si radši číst? Nemůžu se rozhodnout!“ Každý večer vás trápí podobné dilema? Nenechte se rozhodit nejistotou a kolísavostí a své stanovisko urychleně přivolejte s pomocí oblíbené sladkosti!

Kvalitní hořká čokoláda je přítel! Podle vědců chrání srdce, má pozitivní vliv na krev, udržuje hladinu cholesterolu v rovnováze, má protizánětlivé účinky a organismu dodává antioxidanty. Že se při hubnutí nesmí? To je mýtus! Výzkumníci ze sousedního Německa potvrdili, že účastníci jejich studie, kteří dodržovali nízkosacharidovou dietu a v jejím průběhu navíc denně jedli 42 gramů čokolády s 81 % kakaa, zhubli o 10 % více než skupina bez čokolády. A to je skvělá zpráva! Zdá se totiž, že právě čokoláda je odpovědí na všechny otázky.

Zázračný lék na nerozhodnost

Máte špatný den v práci? Dejte si trochu čokolády. Právě jste se rozešli a váš milostný život je na bodě mrazu? Obraťte svoji pozornost směrem ke kakau, zlepší vám náladu. Nemůžete se rozhodnout, jestli si koupit šaty nebo boty? Popadněte hrst mandlí obalených v čokoládě a vaše mozkové závity se dají do akce, respektive mozek se doslova nakopne, na což poukazuje jedna z nejnovějších italských studií.

Tamní vědci hlásají, že když lidé jedí čokoládu, zaznamenávají především zlepšení paměti. Konzumenti této dobroty jsou však také schopní lépe zpracovat vizuální informace, což se děje díky přítomnosti kakaových flavonoidů, jež podporují funkce mozku a zároveň regenerují a zpevňují cévy.

Prevence proti globální poruše intelektu

„Flavonoidy se kromě kakaa nacházejí ještě v čaji, víně, jablku a bobulovinách. V čokoládě jsou však zastoupeny nejhojněji, proto ji v rámci mozkové síly a kondice můžeme vřele doporučovat,“ nechaly se slyšet výzkumnice Valentina Socci a Michele Ferrara z Univerzity v L'Aquile s tím, že ta hořká je skutečně nejlepší volbou. Ovšem to stále není všechno. Zmíněné badatelské duo si je jisté, že čokoláda je prevencí proti demenci. Měli bychom tedy její spotřebu navýšit?

Tuzemské statistiky odhalují, že ročně se v Česku prodá zhruba sedm kilogramů čokolády a výrobků z kakaových bobů na hlavu. Ač se to možná zdá jako vysoké číslo, opak je pravdou. Na prvním místě se v příjmu zmíněné laskominy dlouhodobě drží Švýcaři. Této pochoutky snědí přes 12 kilogramů za rok. Našinci tak ještě mají co dohánět!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat