Každodenní cvičení vyžaduje kvalitní doplňky stravy

Je jedno, jestli každý den cvičíte pod vidinou štíhlejšího těla nebo spíš vyrovnané psychiky. Tělo si žádá svoje. Pokud trpíte únavou, trápí vás bolest a ztrácíte motivaci, zařaďte do svého denního režimu určité doplňky stravy. Se kterými se zase začnete cítit dobře?

Konečně důsledně dodržujete svůj tréninkový i jídelní plán. Ale myslíte na to, že vaše tělo potřebuje optimální péči? Aby vinou zvýšené námahy nezačalo stávkovat a chátrat, dopřejte mu správnou výživu. Tohle si zaslouží!

Tolik potřebný hořčík

Spojencem každého sportovce je hořčík. Při pohybové aktivitě tělo více hořčíku spotřebuje i vyloučí. Výsledkem je únava, horší výkon i nedostatečná regenerace svalů. V případě, že ho neužíváte v pohodlné formě kapslí, čerpejte jej z listové zeleniny, semen, ořechů (mandle, piniová semínka, kešu), ale i z ovoce (datle, banán, sušené meruňky). Vaše energetická hladina se navýší, budete lépe spát a zaznamenáte menší bolestivost svalů.

BCAA

Aminokyseliny BCAA neboli Branched Chain Amino Acids si tělo nedokáže samo vyrobit. Chrání svaly, podporují zvýšení výkonu, oddalují pocit únavy, jsou základem pro regeneraci a v neposlední řadě zvyšují přirozené schopnosti spalování tuků. Není tedy pravdou, že „bécéáčka“ potřebují jen kulturisté! Dřete-li častěji než třikrát týdně, určitě se bez nich neobejdete.  

Koenzym Q10

Technicky je koenzym Q10 antioxidant, což znamená, že chrání buňky před poškozením volnými radikály. U toho však výčet jeho schopností nekončí. Koenzym Q10 hraje důležitou roli při produkci energie. Zvyšuje aerobní sportovní výkon, působí proti únavě a slabosti. V lékárně se poptejte po kapslích s obsahem rostlinného oleje, ve kterém je koenzym rozpuštěný.

Vitamin D

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že vitamin D chybí 59 % obyvatelstva! Pak není divu, že si mnozí stěžují na nadměrnou únavu a deprese! Mezi signály jeho nedostatku však patří i svalová slabost, přecitlivělost, nespavost a oslabení kostí. To se sportovci zrovna moc nehodí! Tekutý vitamin D či kapsle jsou skvělou volbou, k přírodním zdrojům pak patří tučné mořské ryby, maso, vaječné žloutky nebo mléčné výrobky. Co se týče nejpřirozenější zásobárny, slunečního svitu, věc se má následovně. V případě, že se oddáte slunečním paprskům asi tak 20 minut denně každý třetí den, budete mít déčka dostatek.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat