Detoxikační nápoje podporující kvalitu pleti

Detoxikace střev a zbavení se škodlivých látek, které omezují správné fungování organismu, tedy těla i psychiky, je výhodou i pro pokožku. Chcete ji mít naprosto dokonalou? Pak si připravte hlavně vodu a tyhle běžně dostupné superpotraviny!

Voda je základní životadárnou tekutinou. Pokud ji organismu nedáte, zhoršíte své zdraví. Tělo bude hůře metabolizovat tuk, utrpí vaše ledviny i játra. Na pleti se to projeví její dehydratací, předčasným stárnutím i poruchou funkcí. Prostě zmatek jak v chodu těla, tak i kosmetickém režimu. Nikdo však neříkal, že se čistá voda nedá s něčím zkombinovat. Co kdyby vám někdo řekl, že si doma můžete umíchat pár drinků, které podpoří detoxikaci a zároveň vaši pokožku dokonale rozzáří? Pochopitelně, že po nich sáhnete!

Dokonalá závlaha

Pro posílení imunity a očistu organismu sáhněte po melounu. 100 gramů téhle sladké dobroty obsahuje 4,5 mg lykopenu, což je rostlinný pigment patřící k antioxidantům. Meloun bojuje proti zadržování vody a nadýmání, zároveň může snížit zánět. Jeho účinek ještě víc podpoří bazalka známá svými antimikrobiálními a antibakteriálními vlastnosti. Právě ona může pleť projasnit a regulovat produkci oleje.

Recept je přitom velmi snadný. Do velkého džbánu vložte asi 2 šálky melounu nasekaného na menší kousky. Přidejte hrst pokrájené bazalky a poté 1 litr vody. Nechte louhovat  asi tak 2 hodiny a usrkávejte.

Velmi osvěžující detox

Citrony jsou zásobárnou vitaminu C, čističem organismu, antioxidantem a léčebným prostředek při boji s chřipkou. Dokonale zbavují tělo i pokožku škodlivin. Citronová voda stimuluje lymfatický systém, odstraňuje toxiny, které se hromadí v lymfatických žlázách, močovém měchýři a tlustém střevě. S čím je spárovat? Máta je báječnou volbou Má silné antibakteriální vlastnosti a poskytuje plno antioxidantů, které chrání tělo a pokožku.

Rozřízněte 2 citrony a jemně vytlačte šťávu. K ní přidejte 1 malou okurku (nakrájenou najemno). Mátu promněte v prstech a pomozte jí uvolnit aroma, poté ji vhoďte do džbánku. Nalijte přibližně 1 litr vody a nechte vychladit.

Růžové opojení s mocnými účinky

Zářivá pleť, zdravé vlasy, dobrá nálada, protizánětlivé účinky, osvěžení, pomoc při otocích. Co víc si přát? I tenhle nápoj je dokonalý. Ideálně ráno vložte hrst malin a 3 polévkové lžíce semen granátového jablka do skleněné nádoby a přidejte 1 litr vody. Jako v předchozích případech nechte vychladit a podávejte.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat