Parametry zaručující nadprůměrnou inteligenci

Pokud se u vás vyskytují následující – popravdě některé částečně bizarní – vlastnosti, pak jste inteligentnější než je průměr. Minimálně to tvrdí věda…

Test inteligence tak trochu jinak. Většina z nás, pokud ji chce znát, měří si inteligenci podle různých testů. Ovšem vědci ve svých studiích zkoumali trochu jiné parametry, které údajně na nadprůměrnou inteligenci ukazují také.

Věk matky při porodu

Věk matky u porodu hraje najednou mnohem významnější roli. Pokud porodily matky totiž svoje děti ve třiceti letech, je to údajně podle jedné studie z Anglie znakem pro to, že děti jsou chytřejší než ty, které se narodily dvacetiletým nebo čtyřicetiletým matkám.

Čtení

A znovu věk v hlavní roli – tentokrát jde ale o to, kdy jste začali číst. Vědci z univerzity v Edingburghu a z King´s College v Londýně provedli v roce 2000 studii s několika dvojčaty. Při ní došli k závěru, že to z dvojčat, které umělo číst dříve, bylo oproti druhému inteligentnější. 

Velikost pozadí

Konec zoufání! Ženy s velkým pozadím jsou, jak se zdá, inteligentnější než jejich kostnatější kolegyně. K tomuto poznání došly na základě provedené studie univerzita v Pittsburgu a univerzita v Kalifornii. Ovšem ženy s kulaťoučkým zadečkem se netěší jen větší inteligencí, kromě toho jsou dokonce i zdravější.

Smysl pro humor

V jedné ze svých studií zjistili vědci z univerzity v Mexiku, že lidé se smyslem pro humor mají i vyšší inteligenci. Nechali kvůli tomu 400 studentů vyhotovit IQ test a následně museli účastníci ještě doplnit text do kreslených komiksů. A tak z výsledků vyšlo najevo, že ty vtipnější nápady měli účastníci s vyšším IQ.

Přátelé

Spočítali byste svoje přátele na prstech jedné ruky? Pokud budeme věřit britským evolučním psychologům, pak mají lidé, jejichž okruh přátel je více než přehledný, také vyšší inteligenční kvocient.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:03
407 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat