Nenechte si kazit dobré ráno

Většina z nás by se ráno po zazvonění budíku raději otočila na druhou stranu a přetáhla si peřinu přes hlavu. Ale věděli jste, že když se vyvarujete několika chyb, můžete si ráno užít a nový den začít plní energie?

Každé ráno to probíhá stejně – zazvoní budík, zmáčknutím posunete zvonění o pět minut, a ještě se snažíte alespoň na chvilku usnout. Po dalším zvonění si vezmete mobil do ruky a začtete se do zpráv nebo kouknete na Instagram. A zapomenete na čas. A najednou musíte stihnout všechno rychle, abyste se do práce dostali včas. A sotva den začal, vaše úroveň stresu je na maximu. A přitom především start do nového dne ho dokáže ovlivnit celý. Protože kdo odchází z domu s úsměvem na rtech, toho hned tak něco nerozhází.

Zdárné ráno závisí na různých faktorech, bohužel nějakou z následujících chyb, děláme všichni.

Jako první kontrolujete mobil

Většinu z nás budí mobil, a tak je velmi snadné hned kouknout na zprávy a e-maily a zkontrolovat svět sociálních médií. Ale to všechno zabere váš drahocenný čas, kterého ráno zřídkakdy máme nazbyt. A přitom stačí jen trochu pozměnit pořadí. Nejdříve si zařídit věci, které se týkají nás samotných, jako je ranní hygiena a snídaně, a teprve potom se starat o ostatní.

Nemáte ranní rutinu

Taková ranní rutina je neskutečně důležitá. Když se budete ráno jen tak plácat odnikud nikam, promarníte nejproduktivnější dobu svého dne. Struktura a posloupnost jsou zásadní, ale než si systém „zajedete“ a stane se z něj rutina, trvá to přibližně 21 dní.

Spíte moc dlouho

Tlačítko opakování buzení je záhuba každé ranní rutiny. Usnout, vzbudit, usnout, vzbudit, usnout, vzbudit – a najednou si říkáte „Sakra!“ a cenné minuty pro klidný a pohodový start do nového dne jste právě promarnili. Opakovaným buzením si totiž nejenom vůbec neodpočinete, ale jenom oddalujete vstávání. A to není nejlepší začátek dne.

Neusínáte a nevstáváte ve stejný čas

Pokud budete usínat a vstávat každý den ve stejnou dobu, budete se cítit dostatečně vyspaní a odpočatí. Dokazují to především známky žáků a studentů, kteří podstoupili vědecký experiment na univerzitě v Bostonu. Ti s pravidelným spánkovým režimem dostávali ve škole lepší známky než ti, kteří chodili do postele a vstávali v odlišných časech. Z toho vyplývá, že čím pravidelnější máme spánek, tím úspěšnější jsme.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat