Oblíbená pozice při spánku o vás dost prozradí

Na břiše, na zádech nebo v prenatální poloze. Zapomeňte na erotiku! I poloha při spánku o vás dokáže prozradit mnoho.

Americký psycholog a spisovatel Samuel Dunkell se domnívá, že poloha, kterou při spánku upřednostňujeme, o našem charakteru hodně prozradí. Ve své knize „Sleep Positions: The Night Language of the Body“ Dunkell píše, že většina lidí tíhne v životě k nějaké určité oblíbené poloze. Dokonce uvádí, že tahle oblíbená pozice vzniká už v období prvních sedmi let a zůstává většinou neměnná po zbytek života. Co o vás tedy vaše oblíbená poloha prozradí?

Prenatální poloha / poloha na boku

Tuto polohu upřednostňuje asi 60 procent lidí. Prenatální poloha se jí říká proto, že připomíná polohu embrya v děloze matky. Lidé, kteří většinu noci stráví v této poloze, jsou podle Samuela Dunkella celkově nejistí, v kontaktu s cizími lidmi spíše zdrženliví až bojácní. Kromě toho touží po ochraně, jsou zranitelní a často také závislí na druhých. To ovšem většina z nich nepřizná, proto navenek působí mnohem odvážněji, než ve skutečnosti jsou. Tito lidé potřebují ve svém životě nějaký středobod, kolem kterého by se jejich svět mohl točit – jako například rodina.

Poloviční prenatální poloha

Tělo je sice položené na bok, ale není tolik pokrčené jako při plné prenatální poloze a nohy jsou pokrčené jen lehce. Takoví lidé jsou vyrovnaní, přizpůsobiví a s problémy si dokážou poradit lépe než ostatní. Jsou spontánní a flexibilní, rádi zkoušejí nové věci a jsou pro každou legraci. Všeobecně patří k šťastným lidem a disponují také zdravým rozumem a dobrým odhadem.

Poloha na břiše

Tuto polohu má rádo pouze 13 procent lidí a jsou údajně pořádní, čestní, dochvilní, předvídatelní a perfekcionističtí. Od druhých se nechávají rádi překvapit, nemají ale rádi, když se někdo příliš míchá do jejich záležitostí. Často jsou dominantní a občas musí druzí skákat podle toho, jak oni pískají.  

Poloha na zádech

Této poloze se také říká „královská“ a lidé, kteří v ní spí nejraději jsou sebejistí, sebevědomí, otevření a zvědaví. Cítí se nedotknutelní a často jsou také větší egoisti než ostatní. Bývá to většinou oblíbená poloha jedináčků a benjamínků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54
305 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat