Většina lidí skončí s posilovnou do tří až šesti měsíců

Každý rok po Novém roce se situace opakuje. Zatímco před Vánocemi jsou posilovny poloprázdné, v lednu praskají ve švech. Novoročním předsevzetím nabití lidé se vrhnou na cvičení s tím, že konečně zhubnou a získají sexy tělo.

S příchodem jara se ale situace vrací do podzimních kolejí. Většina lidí totiž vydrží navštěvovat posilovnu jen tři měsíce. A motivace se zcela vytrácí do šesti měsíců.

„Zjistili jsme, že lidé jsou motivováni k chození do posilovny, protože chtějí buď být fit, nebo se zdokonalit. Hubnutí a lepší vzhled hrají při motivaci přitom velmi významnou roli,“ tvrdí doktor Jeremy Adams z London Metropolitan University.

Jenže tyto motivace stačí pouze na počátku, jakmile začne dotyčný cvičit pravidelně, v průběhu měsíců je potřeba nalézt další důvody, proč se cvičením nepřestat.

„Vnější motivace, jako je touha zhubnout, motivují lidi pouze po dobu tří až šesti měsíců. A ve sportu budou pokračovat jen tehdy, když se cítí mnohem lépe, mají více energie a jsou méně unavení stresem. Musí je to do tělocvičny lákat proto, že se v ní a po ní cítí mnohem lépe,“ tvrdí Adams s tím, že musí nastoupit také vhodné podněcování ze strany odborného personálu.

„Zjistili jsme, že zlepšení vybavení tělocvičny má jen minimální vliv. Naopak je potřeba podporovat zaujetí a chválit je za dobré výkony a také radit neustále, jak cvičit lépe,“ zdůraznil Adams.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Vepřová pečeně

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat