Nastartujte spalování tuků pomocí kardio tréninku

Kardio neboli MOD (moderate-intensity continuos training). Kardio je klasickým a velmi spolehlivým způsobem, jak zhubnout, a přiblížit se tak ke své ideální postavě.

Zhubnout lze samozřejmě i bez cvičení, pouze pomocí správně nastaveného jídelníčku, kardio cvičení má však své výhody, díky kterým by – zejména při hubnutí či rýsování – nemělo chybět v žádném tréninkovém plánu. Intenzita kardia se pohybuje mezi 65–70 % z maxima (aerobní zóna).

Co je kardio trénink?

Jedině kardio aktivita, tedy aktivita dlouhého trvání v aerobním pásmu, je schopna spalovat přebytečný tuk a dovoluje nám již při samotné aktivitě využívat tuk jako zdroj energie. Žádná jiná aktivita nemá tu schopnost. Po kardiu se tedy pěkně zadýcháte a také budete spalovat více tuků. Kardiem tedy nutíme tělo vydat více energie. Pokud si držíme při kardiu správnou tepovou frekvenci, efektivně budeme spalovat tuky. Proto poté spálíme více kalorií a co je ještě lepší – po kardiu, když jsou svaly rozehřáté, zhubneme běžným pohybem více, než bychom hubli normálně!

Kdy je nejlepší dělat kardio?

Doporučuji kardio trénink zařadit v dřívějších hodinách, ať z pohybu může tělo čerpat celý den a pokud máme naplánovaný i trénink, tak kardio zařazujeme vždy až po tréninku. Pokud se vám nedaří zhubnout, zkuste zařadit 30 minut kardio tréninku alespoň 2– 3x týdně a uvidíte, jaké umí aerobní aktivita dělat divy!

Zacvičili jste si se mnou? Označte mě na svém instagramu #zdravesesabcou a mrkněte na další videa :)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat