Nejlepší domácí kardio cvičení

Kardio nadšencům se tukové bochánky daří shazovat rychlostí blesku. Co z toho vyplývá? Že stačí 10, 15 a víc minut denně a za pár týdnů máte figuru svých snů. Jenže co když jsou vaše možnosti omezené a strach z nákazy Covidem-19 obrovský? Vsaďte na domácí varianty!

Kardio cvičení je vhodné pro efektivní spalování tuků. Jak moc? Když vědci proti sobě postavili dvě skupiny lidí, z nichž jedna pouze posilovala a ta druhá se věnovala pouze aerobnímu cvičení, vyšlo najevo, že ačkoli „posilovači“ denně cvičili o 47 minut déle, tuky se jim nespálily. Kardio dobrovolníci však na tom byli o dost lépe. Vlastně se tuků zbavovali s lehkostí. Vezměte si z nich příklad a šlápněte do toho. I doma uděláte spoustu práce!

Chůze

Chůze je skutečně jedním z absolutně nejlepších kardiovaskulárních cvičení, které je navíc pro tělo přirozené. V rámci spalování tuků to chce rychlejší tempo a popřípadě motivaci v podobě svižnější hudby. Možná si říkáte, že chodit doma je hloupost, ale když si nasadíte tenisky a dáte si pár koleček od plotny k předsíni a zpátky, uvidíte, že vás to chytne. Za úkol si stanovte aspoň 15 minut denně a do pohybu zapojte i ruce. Pokud zjistíte, že delší chůze není dostatečně náročná, střídejte kroky vpřed a vzad a rytmicky si našlapávejte i do bočních stran.

Schodiště

Máte doma schody? Výborně, v takovém případě kila půjdou dolů snad i sama. Na tomto cvičebním nástroji se dá chodit, běhat, ale i lézt po čtyřech. Všechny vyjmenované aktivity zvyšují srdeční frekvenci a posilují hlavní svalové skupiny. Nejdříve se pár minut zahřívejte něčím méně náročným (chůzí), pak přidejte na intenzitě a jednotlivé úkony obměňujte, ať se nenudíte. Jednou schody vylezte, podruhé vyběhněte. Pro začátek nastavte stopky na 10 až 15 minut, v pokročilejší fázi tréninku se dostaňte až ke hranici půlhodinky. Netlačte však na pilu. V případě velké únavy dbejte na bezpečnost a předcházejte úrazu. Pro jistotu se přidržujte zábradlí.

Kruhový trénink

Výskoky, sklapovačky, skákání panáků, kliky, dřepy, běhání na místě s koleny co nejvýš a další a další cviky. Kruhový trénink není klasickým kardiem, nicméně nabízí rychlejší výsledky v kratší době. (Protože však využívá kombinace silového tréninku a pohybu v anaerobní a anaerobní zóně, kvalifikuje se jako kardio.) Cvičí se pouze s vlastní vahou nebo s činkami a o náročnosti na prostor nemůže být řeč. Konkrétní možné kombinace cviků, sestavy nebo rovnou celé programy jsou k dispozici na internetu.

Tanec

Hubnutí a tvarování postavy nemusí být otrava! Sluchátka v uších, pohodlné boty plus skvělá hudba do rytmu dělají z tance skvělou kardio rutinu vhodnou do domácích podmínek. Jen tak blbněte (podle pocitu), zapojujte ruce a střídejte intenzivnější a méně intenzivní rytmy. Spálíte tam mnohem víc kalorií. A co doporučovaný čas? Když už si najdete prostor pro trsání, věnujte se mu aspoň 30 minut třikrát týdně.

Skákání přes švihadlo

Skákání přes švihadlo je vysoce intenzivní kardiovaskulární aktivita, která vás dokáže zbavit všech špíčků. Žádá si však postupné budování výdrže. Začněte s pár minutami denně, pak dobu skákání prodlužujte. A na oči si vystavte titěrné plavky nebo úzké džíny. Jako motivace to zabírá!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat