Domácími prostředky proti bolesti hlavy

Při bolestech hlavy si často můžete poradit sami a nemusíte při tom sahat hned po silných lécích. Většinu z nich porazíte často běžně doma.

Kdo trpí bolestmi hlavy, chce se jich zbavit co možná nejrychleji. Ale ne každý lék pomáhá při každé bolesti hlavy. Ale nezoufejte – i u vás doma najdete prostředky, které vám od bolesti mohou pomoci. Nejdůležitější pro zvolení správné péče je vědět, jaká bolest vás trápí. Zatímco někdy pomůže i procházka na čerstvém vzduchu, jindy je nutný naprostý klid.

Běžná bolest hlavy, nebo už migréna

Protože při běžné bolesti hlavy není bolest tak intenzivní, lze ji potlačit i volně dostupnými medikamenty. Jiné to je ale v případě migrény. Tahle bolest dovede postižené většinou až k lékaři. Často se jedná o intenzivní bolest, která začíná za očima nebo v týle a vystřeluje potom do jedné nebo druhé poloviny. Bolest se postupně zhoršuje a pulzuje. Doprovodnými příznaky je citlivost na světlo a vůně, nevolnost a občas i zvracení.

Jak se zbavit bolesti doma

Při běžných bolestech je velmi účinná procházka na čerstvém vzduchu, a v případě, že bolest nesílí, pomůže i pohyb. Zlepšení se dostaví také po mátovém oleji, stačí si jím lehce potřít spánky nebo týl hlavy. Abyste uvolnili svaly může být velmi uvolňující i teplá koupel nebo obklad nahřátým třešňovým polštářkem.

U migrény je domácí léčba jen velmi omezená. Jakmile ucítíte, že se blíží známá bolest, je vhodné uchýlit se do klidu, někdy je možné tím atak migrény ještě odvrátit. Ale i při samotné už probíhající migréně vám zatemnělá tichá místnost může hodně pomoci. A doporučují se i ledové obklady například se sáčkem s ledem.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat