Nečekané zvláštní příznaky alergie

S příchodem jara se někteří lidé potýkají s alergickými reakcemi, které snižují kvalitu jejich života. Otravné je přitom třeba i staré známé kýchání. Alergie se však může projevovat i jinými, méně známými příznaky, které vás nejspíš překvapí. Červený zadek? Cože?

Před sezónou navštíví lékaře 29 procent Čechů, kteří od své alergologa vyžadují léky potlačující rýmu, slzení očí či kožní vyrážky. Někdy je ale reakce na alergen závažnější. Objevují se například žaludeční křeče, závratě nebo potíže s dýcháním. Ale ani tím projevy boje těla vůči dráždivým látkám nekončí.

Kožní výrůstky

Máte kérku? A barevnou? Pokud vaše odpověď zní ano, a navíc se u vás neobjevily žádné kožní výrůstky, hovořte o štěstí. Američtí vědci potvrdili, že červený inkoust používaný při tetování pokožka vyhodnocuje jako cizí nežádoucí látku a vyvolává tak vůči ní imunitní odpověď v podobě zvláštních kožních nádorů.

Puchýře

Je životadárné a hřejivé. Slunce potřebuje každý, ale alergií na něj trpí až 20 procent Evropanů. Ti, kdo se s ním moc nekamarádí, jsou zvyklí na puchýře a kopřivku.

Černé skvrnky

Tmavé skvrny na krku zvěstují reakci na parfém. Objeví-li se jinde na těle, pravděpodobně vám nesedl opalovací nebo tělový krém, deodorant, antiperspirant, dekorativní kosmetika či třeba barva na vlasy.

Oteklá horní víčka

Jahody, mléko, ryby, pšenice, broskve, třešně, jablko, lískový oříšek a další. Oteklá horní víčka poukazují na potravinovou alergii, stejně jako oteklý jazyk, který často svědí a pálí.

Jasně červený zadek

Paviáni, giboni, makakové. Proč mají růžový zadek? Sedací mozoly jim umožňují mít pohodlí při dlouhém vysedávání na kamenech a jiném tvrdém povrchu. Samicím v říji se mozoly zduří a zabarvují do sytě červené, což je pro samce něco jako afrodiziakum. A teď se podržte. Lidem vystaveným určitým kovům, jako je rtuť, zlato a nikl, chemickým lékům, rostlinám, ke kterým patří břečťan popínavý, nebo bylinám (kupříkladu takový pyl pelyňku mnozí proklínají) zadek oteče tak, že připomíná zadek primátů. Červená vyrážka se přitom objevuje i na konečníku, genitáliích a vnitřních stranách stehen. A připravte se na to, že svědí a bolí.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Od pondělí 4. června do neděle 10. června 2024 tě čeká dynamický a vzrušující týden, milý Berane. Připrav se na určitá překvapení a vzrušující příležitosti ve všech oblastech života.Tento týden bys mohl zažít obzvlá&scaro... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

46 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat