Na stresové situace povolejte netradiční pomocníky

Adaptogen. Hrozné slovo! Co se pod ním ukrývá? Netoxická rostlina, která pomáhá přizpůsobit se stresovým faktorům. Na trhu jich je hned několik. Naštěstí! Být v pohodě se totiž hodí každému!

Posílený imunitní systém a tím pádem i snížená náchylnost k nemocem, psychická odolnost, vitalita a buněčná energie. Kdo by právě tohle neuvítal? V dnešním moderním světě zaměřeném na výkony a dlouhé pracovní doby se jakákoli berlička, která udržuje fyzické i psychické zdraví, vítá. V Číně nebo Indii jí říkají adaptogen. Ten je vhodný pro každodenní užívání a bývá k mání v každém dobrém obchodě se zdravou výživou. Pokud chcete konkrétní jména, tady jsou! Vyberte si.

Housenice čínská

Jedná se o druh houby parazitující na larvách hmyzu. Roste v Nepálu, Tibetu a Bhútánu. Housenice čínská, jakkoli nelibě vypadá, podporuje vitalitu, plodnost a sexuální funkce. Odborníci vyzdvihují její přínosy pro kardiovaskulární zdraví, imunitu, funkčnost ledvin a plic.

Vitánie snodárná

Subtropická až tropická rostlina, celosvětově známá pod pojmem ashwagandha, se stará o endokrinní funkce, funkci štítné žlázy, varlat a nadledvin. Užívá se pro plodnost a vitalitu u mužů, ženám krotí silnou menstruaci. Je bohatá na železo. Ashwagandha patří mezi nejvíce uctívané rostliny v tradiční ájurvédské medicíně.

Indický angrešt

Amla neboli indický angrešt se považuje za pramen mládí. Působí na paměť, spojuje se s dlouhověkostí, pomáhá tělu odolávat rozkladu a nemocem a udržuje játra v chodu. Amla zároveň vyživuje krev a je dobrá pro vlasy, zuby a kosti. Organismu dodává vitamin C a další antioxidanty.

Eleuterokok ostnitý

Pokud jste neustále ve stresu, pracujete od rána do večera a málo (nekvalitně) spíte, je pro vás eleuterokok ostnitý to prvé. Tenhle malý kořen zlepšuje noční regeneraci těla a brání neustálému probouzení během neklidného spánku. Zároveň stabilizuje hladinu cukru v krvi, posiluje imunitní systém a zotavuje po nemoci, traumatech a chirurgických zákrocích.

Maca

Maca je kořen, který je ceněn pro přirozené zvýšení sexuální touhy u mužů i žen (proto se mu také říká peruánská viagra). Blahodárně ovlivňuje hormonální zdraví a fyzickou výkonnost, zrychluje regeneraci svalů a stojí za dobrou náladou, schopností učit se i dobrou pamětí. Zkusíte ho?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:30
17 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:58
162 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:57

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat