Prádlo od bakterií i žmolků zbaví ocet

Perete s octem? Podle všeho je to báječná náhražka komerčních výrobků, která šetří planetu, vaše zdraví i prádlo!

Ocet má v domácnosti nepřeberné množství využití. Kdo by se tedy divil, že pomáhá i při praní prádla? Není to žádný nový výstřelek, protože lidé ho k tomuto účelu používají již celá desetiletí. Tleská jim za to nejen planeta, protože je to ekologicky nezávadné, ale i odborníci.

Daň za nákup komerčních prostředků

Tak jistě. Přiznejme si upřímně, že všechny ty kupované prášky a aviváže krásně a intenzivně voní, což zmíněný ocet určitě říct nemůže. Přesto nad výrobky z drogerie vyhrává. Je to z důvodu, že oproti nim neobsahuje škodlivé chemické látky, které působí na centrální nervový systém jako nebezpečná hrozba.

Aroma s následky

Tyto chemikálie vytvářejí právě tu omamnou vůni, které si tolik ceníme. Jmenovitě jde o benzylacetát, benzylalkohol, limonen a chloroform. Vědeckými pracovníky bývají jmenované složky klasifikovány jako karcinogeny a neurotoxiny,  jež mohou oslabovat funkce plic, zhoršit symptomy alergií, způsobit bolesti hlavy, závratě, hormonální nerovnováhu, a dokonce i poškození některých orgánů. Takovou situaci nastiňují poznatky amerického výzkumu zrealizovaného úřadem National Institutes of Health. Právě proto je ocet, v ideálnějším případě ten bílý, považován za šetrnou náhradu, která si ovšem se skvrnami a bakteriemi poradí stejně dobře. Co dalšího udělá pro vaše prádlo?

Žádné žmolky a svěží nadýchanost

Uvedená kuchyňská přísada funguje jako změkčovadlo, proto ručníky, osušky i ložní prádlo zanechává hebké a nadýchané – stačí přidat jeden šálek do běžného pracího cyklu. Dále působí proti nechtěným žmolkům a ulpívání chlupů ze srsti domácích mazlíčků, kterých se jen těžko zbavujeme. Z oblečení kromě odolných skvrn od potu odstraňuje také zápach. Dále zachovává jasné barvy, snižuje statistickou elektřinu a likviduje bakterie. Bílý ocet v neposlední řadě čistí i vnitřní mechanismus pračky. A vhodný je i pro jedince s citlivou pletí. Dáte mu šanci?

Zdroje: livelovefruit.com, nih.gov






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat