Rady o zdraví, které by maminky měly předávat svým dcerám

Každá dívka od své maminky dostává nespočet rad. Praktických, ale i těch, které se týkají lásky nebo zdraví. Na ty však většina mladých příliš nereflektuje. Důsledky a možná onemocnění nejsou dostatečným strašákem. A tak je jako cenné informace přijímají až v dospělém věku. Tyto rady by si mladé dívky měly brát k srdci ideálně hned.

Zdraví by mělo být na prvním místě. Věta, jíž by si měl pravidelně opakovat každý člověk. A to hlavně v pubertě, kdy je oblíbenějším pořekadlem spíše „Parádo, trp!“ Zejména ženské tělo prochází v průběhu let mnoha proměnami, k nímž je třeba přistupovat odlišně a dopřát mu v daném věku tu nejvhodnější péči. A čím dříve si dcera od své maminky osvojí všechny hygienické zvyky, tím dříve si je také osvojí.

Musíš klást důraz na intimní hygienu

S příchodem menstruace přichází také slabší obranyschopnost intimních partií bojovat proti vnějším vlivům. Alfou a omegou zdraví a ochrany před vaginálními infekcemi je proto vhodná a pravidelná hygiena. Přírodním pomocníkem, který je obsažený v intimních mycích přípravcích, které udržují přirozené pH v pochvě, je kyselina mléčná. Ta vytváří živnou půdu pro laktobacily nacházející se ve vaginální flóře a zabezpečuje jejich optimální rozmnožování. Tyto přirozené mléčné kultury chrání před škodlivými bakteriemi a infekcemi a zajišťují přirozenou biologickou rovnováhu v pochvě.

Neoblékej se „jako na fialky“

Ženským intimním partiím, kterým hrozí narušená ochranná bariéra, neprospívá teplo, vlhko, ani nedostatečný přísun kyslíku. Mechanické dráždění v oblasti genitálií v podobě spodního prádla z umělých materiálů, příliš těsných kalhot nebo šortek, vede snadno ke vzniku zdravotních problémů. Prádlo by proto mělo být z materiálů přírodních a oblečení by se nikdy nemělo „zařezávat“ do žádné z částí těla.

Nezapomínej na hygienu po sexu

Vaginální infekce mohou vznikat také v důsledku sexuálního života. A přestože se nejedná o téma, které by mladá žena chtěla se svou maminkou probírat do detailu, je třeba na tyto rady klást velký důraz. A proto je důležité po každém aktu vykonat malou potřebu. Proud moči díky tomu odplaví bakterie, které by mohly způsobit neplechu v intimních partiích. 

Preventivním opatřením před vznikem infekcí mohou být proto čípky zabezpečující vhodnou půdu pro laktobacily nacházející se ve vaginální flóře a zabezpečují jejich optimální rozmnožování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat