Proplavte se k vyššímu věku

Jak často plavete? Že si na tenhle sport moc nepotrpíte? To je ale škoda, protože snižuje riziko předčasného úmrtí o celých 80 procent!

Léto přímo vybízí k vodním radovánkám. A je třeba toho využít! Čím více totiž budete plavat, tím déle na tomto světě můžete setrvat. Na tenhle recept zajišťující dlouhý život teď vědci nedají dopustit. Shodou náhod ho vlastně objevili teprve nedávno…

Srdce má rádo vodu

Americký lékař specializující se na kardiovaskulární zdraví Jeremiah Stamler, který i v důchodovém věku působí na Northwestern University v Chicagu, na základě své rozsáhlé studie dospěl k závěru, že plavání snižuje riziko předčasného úmrtí o 80 procent. Podle zmíněného kardiologa zachovává správný srdeční rytmus, normalizuje tlak, odbourává stres a zdokonaluje činnost plic. Do jeho studie bylo zahrnuto více než 350 tisíc respondentů, přičemž se ukázalo, že nadšení plavci mají oproti odpůrcům této aktivity i lepší hodnoty cholesterolu a vyšší svalovou sílu. V bazénu, rybníku, lomu i přehradě vás ale kromě dlouhověkosti čekají i jiné zajímavé „odměny“.

Štíhlé a zpevněné křivky jako bonus

„Plavání není jen skvělý způsob, jak se v horkém počasí ochladit, představuje i jeden z nejspolehlivějších receptů na hubnutí a zpevnění celé postavy,“ domnívá se americký osobní trenér Franklin Antoian, kterého prestižní magazín Shape zařadil mezi 50 nejlepších fitness instruktorů v USA. Tento expert poukazuje na to, že osoba vážící 70 kilogramů při něm spálí zhruba 680 kcal za hodinu. A že je nutné šedesátiminutový plavecký trénink absolvovat každý den, nejlépe hned dvakrát? To také není docela pravda…

Méně je více

„Nejlepších výsledků dosáhnete, když si pořádně zaplavete tři až čtyři dny v týdnu. Velice výhodná je i kombinace plavání s vodním aerobikem,“ domnívá se další americký fitness instruktor, tentokrát Paul Johnson. Tak to vidíte, léto je ideální období k rýsování tělesných křivek!

Zdroje: active.com, healthline.com, betterhealth.vic.gov.au, active.com/articles/swimmers-live-longer-study-says






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:29
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:26
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:21

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat