Využijte sběr kaštanů k léčbě křečových žil

Trápí vás křečové žíly, které jsou nevzhledné a ještě bolí? Vytaste se na ně s kaštany! Pokud si z nich pomocí jednoduchého manuálu připravíte tinkturu, získáte také lék na cholesterol, akné a záněty.

Jestli něco patří k tradičním symbolům podzimu, tak jsou to jistě kaštany. Že se z nich vytvářejí jenom dekorace, a to hlavně ve školkách? To není úplně pravda. Lze z nich totiž vyrobit i prací prostředek, mýdlo, vlasový šampon nebo odpuzovač proti mšicím a molům. Při výrobě tecto produktů kaštany nejprve musíte rozemlít na prášek – dá to možná trochu práce, ale výsledek za to určitě stojí. Co kdybyste si jich pár nasbírali a umíchali si navíc ještě tinkturu, která pomáhá na jeden z největších civilizačních problémů, kterým jsou varixy neboli křečové žíly? Hotová je raz dva. A výsledky má parádní!

Postup zvládne každý

K přípravě budete potřebovat asi 30 kaštanů a půl litru čistého a alespoň 40procentního alkoholu (nejčastěji se používá vodka). Kulaté plody oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Je možné je i nastrouhat nebo nasekat v kuchyňském robotu. Jakmile s tím budete hotovi, přesypejte je do větší sklenice a zalijte dostatečným množstvím alkoholu tak, aby byly zcela ponořené. Nezbývá, než nádobu dobře uzavřít a nechat stát na chladnějším místě tři až čtyři týdny. Občas s ní zatřepejte, to je nutnost. Po uplynutí této doby obsah přeceďte přes jemné plátno, což je poslední krok výroby. Získanou tinkturu lze užívat zevně i vnitřně, ve druhém případě se denní množství pohybuje okolo 30 kapek rozložených do dvou dávek. Co všechno tahle domácí medicína dokáže? Budete asi hodně překvapení!

A teď vám ukážu, křečové žíly!

Nejúčinnější látkou, kterou kaštany obsahují, je aescin, jež sklízí úspěchy při léčbě žilního onemocnění dolních končetin. Zpevňuje totiž krevní kapiláry, snižuje otoky a zlepšuje propustnost cévních stěn. Na varixy je tedy toto léčivo jako dělané! Doporučuje se však i při bolestivých stavech spojených s revmatismem. Kaštanová tinktura také zastavuje záněty a předchází vzniku pooperačních podlitin. Zároveň přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu, příznivě ovlivňuje jaterní funkce a podporuje činnost lymfatického systému. Uplatní se také při akné a zanícených pórech, slabé imunitě a potížích s trávením. Tak vidíte, ani kaštan nazmar!

Zdroje: lakeshoreveins.com, webmd.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat