Oblíbené roční období vypovídá o vašich vlastnostech

Čínská medicína tvrdí, že každý člověk má nějaké období, ve kterém se cítí a funguje nejlépe. Proč to tak je? A co na vás prozradí to vaše nejoblíbenější?

Existují lidé, kteří se v zimě rádi zabalí do deky a sednou si před krb nebo jdou na dlouhou procházku sněhem. Jiní by naopak v zimě nejraději zalezli do postele, usnuli zimním spánkem a probudili se, až bude venku zase teplo.

Tradiční čínská medicína vysvětluje naše odlišné vnímání ročních období tak, že přirovnává lidi ke květinám. Některá rostlina kvete na jaře, zatímco jiná je nejkrásnější na podzim. Co to prozradí o vašich vlastnostech, když některé roční období máte raději než jiné?

Zima

Trpíte nadměrným pocením a v létě je vám rychle špatně kvůli teplu a suchému vzduchu? Pak patříte pravděpodobně k milovníkům zimy. Vysoké teploty vás mohou dokonce rozhodit mentálně, stejně jako vyvolat záněty, bronchitidy nebo větší množství akné. A co vypovídá o vašem charakteru? Zimní lidé jsou podle čínské medicíny rádi sami se sebou. Také přirozený cyklus ročních období napovídá, jak fungujete. Zima je období, kdy dochází k šetření energie a relaxaci. To je to, co je pro vás typické.

Léto

Milovníci léta jsou v zimě často nemocní a opravdu výkonní jsou jenom v létě. Chybí jim energie ze slunce. Potí se při vysokých teplotách méně a teplo zvládají v pohodě. Ti, co se cítí nejlépe na konci léta, jsou obzvlášť pečující, ale také mrzutí. V létě všechno kvete a roste. Dosažení cílů je pro vás velmi důležité. V pozdním létě dozrávají plody, v popředí proto stojí starost, péče a zajištění (sebe sama).

Podzim

V tradiční čínské medicíně jsou ti, kteří nejvíce milují podzim, označování jako perfekcionisti a kritici. Podzim je typický padajícím listím, což u lidí může vyvolávat strach ze ztráty.

Jaro

Jarní lidé jsou údajně netrpěliví. Ve světě rostlin se jaro točí okolo naděje a vizí do budoucna, protože začínají růst. A to se týká i milovníků jara.

Kdy se cítíte nejlépe?

Rádi byste věděli, které roční období se k vám hodí nejvíce? Pak se sami sebe zeptejte, kdy se cítíte nejlépe. Dlouho o tom nepřemýšlejte – první, které vás napadne, je zpravidla to správné.

A jak přežít ta období, která nemáte rádi?

Přijměte svůj vlastní přirozený rytmus a dobijte si baterky v tom ročním období, které máte nejraději, abyste z něj mohli těžit i v dalších obdobích roku. Jezte vyváženou stravu, to posílí váš imunitní systém. Je důležité konzumovat dostatek vitamínu C a zinek. To najdete například v lesním ovoci, paprikách, špenátu nebo cizrně. Nakupte si houby reishi nebo shiitake, protože obsahují betaglukany podporující imunitní systém a bojují proti infekcím. Pokud se bez slunce cítíte vyčerpaní a unavení, potřebnou dávku energie by vám mohly poskytnout tabletky s vitamínem D.

Čínská medicína také klade velký důraz na bylinky. Cítíte se emocionálně na dně? Pak vám pomůže ženšen. Má protizánětlivé, spazmolytické a antihypertenzní účinky. Byliny jako šalvěj zase působí dezinfekčně, proto se často užívají při bolestech v krku. Snižuje také stres, uvolňuje napětí a pomáhá dosáhnout větší rovnováhy a relaxace. Vhodný je zejména pro milovníky zimy, kteří se v horku cítí rychle podráždění.

Zdroj: názory autora, my life






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:28
971 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:16
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat