Ženy v práci spokojenější a angažovanější než muži

Muži vydělávají víc peněz, přesto je čas trávený v zaměstnání absolutně nenaplňuje a dost možná i obtěžuje. To ženy, které dostávají o poznání menší finanční ohodnocení, prý profesi vykonávají s chutí i úsměvem na tváři!

Ačkoli je to pro mnohé jen stěží pochopitelné, ekonomické rozdíly v odměňování rozhodně nejsou zanedbatelné, a to nejen u nás, ale i ve světě. Ze statistik vyplývá, že evropské ženy vydělávají zhruba o 15 procent méně než muži. Situace je tedy taková, že hodinová mzda něžného pohlaví bývá až o pětinu nižší. Nespravedlnost? Každý tomu říká jinak. I přes takový nepoměr ale bývají dámy v zaměstnání mnohem šťastnější. Jak to?

Pracant měsíce? Ten nosí sukni!

Kdo chodí do práce otrávený a komu je v kolektivu naopak příjemně? Na to se zaměřil britský výzkum londýnské marketingové společnosti Personal Group. Jeho poznatky kupodivu prokázaly, že celých 77 procent zaměstnankyň cítí při vykonávání profese vnitřní spokojenost – tedy alespoň po většinu času. O něco jiná situace bývá na pomyslné druhé straně barikády, tedy u pánů. Těch, co ráno vstávají s úsměvem i dobrým pocitem, je něco málo přes 60 procent.

Štěstí si za peníze nekoupíš

„Všichni chceme produktivnější pracovní sílu, která bude přitahovat zákazníky i komunity, jichž jsme neodmyslitelnou součástí. K tomu je důležité vytvořit pro pracovníky genderově vyváženější a rozmanitější prostředí,“ domnívá se Mark Scanlon, což je generální ředitel výše zmíněné společnosti, jež stojí za tímto průzkumem. Nejen jeho závěrečný ortel příliš nepotěšil. „Výsledky naší studie jsou přinejmenším znepokojivé. Skutečnost, že zaměstnání absolutně nenaplňuje tolik mužů, byť mívají vyšší mzdu, jen dokazuje, že je tu něco špatně. Ani lepší finanční ohodnocení bohužel nezaručí radost a angažovanost,“ naráží na mužskou nechuť ředitel Mark Scanlon, který zároveň uděluje pochvalu ženám. Ty podle něj i navzdory menší výplatě bývají pracovité, výkonné, tvůrčí a přínosné! Téma k zamyšlení, že?

Zdroje: workplaceinsight.net/women-happier-at-work-than-men-despite-the-gender-pay-gap/, https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Gender_pay_gap_statistics, 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat