Zachovat klid a zůstat v pohodě

Zůstat v klidu za každé situace? Mnoho lidí to nedokáže. Ovládat svůj hněv a silné emoce je velmi těžké. A „bouchnout“ je tak osvobozující! Často má ale negativní následky. Máme pro vás tipy, jak si zachovat chladnou hlavu.

Jsou dny, které nezačínají nic moc, ale končí velkými emocemi. Udržet si chladnou hlavu a nenechat se vyvést z rovnováhy, i když máte největší chuť řvát na celé kolo, skutečně jde. Není to lehká cesta, ale lze se to naučit a natrénovat. Nečekejte ale na začátku příliš mnoho – je to cvičení na dlouhou trať.

Nadechněte se

Kdo si chce udržet svůj klid, musí umět správně rozpoznat začínající vztek. Signály se často projevují jako šimrání v oblasti břicha, narůstající krevní tlak, zčervenání zorniček nebo dokonce slzy a pot. Pak je nejvyšší čas se zhluboka nadechnout a nenechat vztek eskalovat. Získat mentální odstup nebo třeba i fyzický, například krátkou procházkou nebo alespoň opuštěním místnosti. Důležité je nereagovat hned v afektu.

Získejte čas a odstup

I když to není jednoduché, snažte se získat si odstup a na situaci se podívat objektivně. Nic není tak horké a vy se možná rozčilujete kvůli úplným maličkostem. Takže hlavně klid!

Myslete pozitivně

Pozitivní myšlení se někdy považuje za způsob šarlatánství. Ale znamená to jen vědomě řídit svoje vnímání – bez frustrace nebo nedostatku. Nejde o to nevidět negativa, ale pochopit, že každá mince má dvě strany. Rozdíl v myšlení je v tom, zda se zaměříme na to negativní nebo pozitivní. Takže, pokud chcete zůstat v klidu, zkuste se zaměřit na ty dobré věci.

Přijměte situaci

Udržení vnitřního klidu hodně závisí na naší vyrovnanosti. Obojí se dá naučit a trénovat, pokud přijmete věci, které nemůžete změnit. Existuje krásná modlitba: „Bože, dej mi klid a sílu přijmout věci, které změnit nemohu, dej mi odvahu změnit to, co změnit mohu, a moudrost, abych dokázal rozlišit jeden od druhého.“

Zdroj: názory autora, healthline.com






Celkem 7 komentářů

Tanja bohužel to vaše manželství nebude mít dlouhého trvání. Nejste na stejné úrovni. Bude vám ubližovat pač změnit se to vyžaduje hodně úsilí. Lidé obvyklé není toho schopný!!!
03.01.2022
X

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

219 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:40
327 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat