Důvěra ve vlastní intuici

Znáte ten pocit, kdy stojíte před restaurací, ale najednou už tam jít nechcete? Nebo nepůjdete do kina na film, o kterém jste si jistí, že bude propadák? Prostě máte takový ten vnitřní pocit. Nedá se vysvětlit, co je na restauraci nebo filmu špatně, ale prostě to tak je. Takový pocit se nazývá intuice. Ale můžete se na ni spolehnout? Je dobré ji posilovat nebo raději potlačit?

Intuice popisuje schopnost rozpoznávat situace a rozhodovat se bez použití vlastní mysli. To znamená, že aniž byste o tom skutečně přemýšleli, máte určitý vnitřní pocit. Otázkou je, odkud ten pocit přichází.

Intuice je váš mozek, který se zaměřuje na pokrok než na fantazii. Co to znamená? Že vaše smysly dokážou vnímat obrovské množství informací v krátkém časovém období, ale mozek potřebuje čas na jejich zpracování. Potom je musí vaše vědomí pochopit a vyhodnotit. Intuice je tedy stav, kdy se rozhodnete nevědomky dříve, než jste si vše stihli uvědomit.

Posilování intuice je důležité

Intuice je mechanismus našeho mozku, který má každá lidská bytost. Nicméně, ne každý ji má stejně výraznou. V závislosti na charakteru poslouchá každý člověk svůj vnitřní hlas jinak. Pravdou je, že i intuice se může mýlit. Neradíme samozřejmě, abyste žili jen na základě své intuice, ale je velmi důležité jí věnovat pozornost, pochopit ji, a pokud budete chtít, tak ji do svých úvah zahrnout.

Následující tipy vám pomohou intuici posílit a v případě potřeby jí znovu začít důvěřovat.

Věnujte pozornost tomu, jakými lidmi se obklopujete

Na první pohled se může zdát, že prostředí má s intuicí jen málo společného. Ale zamyslete se: Kolikrát už jste od svých známých slyšeli věty jako „Opravdu to chceš udělat?“ nebo „Nemyslím si, že to je dobrý nápad.“ To způsobí, že začnete pochybovat o své intuici a může dlouhodobě snížit vaše sebevědomí. Snažte se proto obklopit takovými lidmi, kteří vám dají sílu a kteří mají pozitivní pohled na svět.

Dejte své intuici hlas

Mnoho lidí na svoji intuici zapomnělo. Žijí v každodenním stresu, řeší všední problémy a všechno kolem nich je hmatatelné a vysvětlitelné. Intuice na druhé straně je jednoduchý pocit, nebo krátký instinkt, který se objeví. Uvědomte si její existenci a důležitost.

Pochopte vliv negativních emocí

Vaše negativní pocity vás ovlivňují natolik, že nakonec intuici nahradí strach. Možná znáte emocionálně nevyrovnané lidi, kteří v dobré náladě mohou stromy lámat, ale jakmile je něco špatně nebo mají špatnou náladu, zaujímají negativní pohled na celý svět. Pozitivní nálada zlepšuje nejen rozhodovací schopnost, ale také paměť. Navíc špatná nálada intuici oslabuje.

Věřte si

Abyste posílili a naslouchali své intuici, musíte nejdříve důvěřovat sami sobě. Do rozvoje osobnosti patří sebevědomí, sebeláska a sebeobjevování. Proč to je tak důležité, je jasné. Pokud máte nedostatek sebevědomí nebo lásky, pak těžko budete věřit vlastnímu úsudku. Intuice jsou nakonec jen tipy našeho mozku. Vědomé odhodlání dosáhnout krásného a šťastného života má obrovský dopad na vaše nevědomé myšlenkové procesy a zajišťuje, že vaše intuice pracuje v souladu s vašimi touhami a cíli.

Zdroj: názory autora, https://www.aboutmybrain.com/blog/4-reasons-why-you-should-trust-your-intuition, https://www.bbc.com/future/article/20191031-when-should-you-follow-your-gut-instinct







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat