Kožní onemocnění léčí peroxid vodíku

K plísňovému kožnímu onemocnění můžete přijít velice snadno, protože je nakažlivé. Stačí tedy jeden kontakt s nemocným a je vymalováno! Naštěstí je tu peroxid vodíku, který si s touhle šlamastykou umí poradit.

Peroxid vodíku má kdekdo spojený s vlasy, respektive změnou jejich barvy. Je pravdou, že vykazuje oxidační účinky a proniká přímo do vlasových kořenů, kde vyvolává chemické reakce, čímž hřívu zesvětluje. Nový odstín je pak trvalý a nesmývatelný, proto musí takzvaně odrůst. A že peroxid dráždí kůži? Ve špatné koncentraci možná, v té správné ji pomáhá spíše léčit.

Když pokožka není v kondici

Dermatofytóza patří mezi nejčastější kožní plísňové infekce. Postihuje pak různé části těla, a to od pokožky hlavy až po nehty na nohou (1). Protože je nakažlivá, může snadno „přeskočit“ z člověka na člověka. Přenašeči infekce bývají i domácí mazlíčci, zejména pak psi, kočky a morčata (2). Tahle svízel se projevuje tvorbou kruhovitých ložisek se zarudlým okrajem i zánětlivými puchýři, které svědí jako čert. Jejich škrábání sice vede k chvilkové úlevě, ale značně podporuje i šíření infekce. Jakmile se pořádně nevyléčí, ráda se opakovaně vrací, takže je třeba s ní rychle zatočit. Ale jak? Pomocnou ruku nabízí právě peroxid vodíku.

Spása z drogerie i lékárny

Peroxid má antibakteriální, fungicidní a sporicidní vlastnosti (3), proto infekci eliminuje a zabraňuje jejímu dalšímu rozšíření. Pro bakterie a houby je doslova toxický, představuje tedy spolehlivou první pomoc. Ovšem pozor – musí se s ním zacházet správně, protože v příliš silné koncentraci může ohrozit kožní buňky, které urychlují hojení. Pro léčbu dermatofytózy použijte tříprocentní roztok, bohatě to stačí. K samotné aplikaci budete potřebovat sterilní vatový tampon, se kterým potřete infikované místo několikrát denně. Roztok peroxidu vodíku lze smíchat i s kokosovým olejem, vůbec ničemu to nevadí – ba naopak, léčba se tím může výrazně urychlit.

Zdroje: (1) www.www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC172857/?, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5644651/?, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6409877/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat