Komentáře k článku

Jarmil Vepřek st. 14.9.2023 14.09.2023

Mám přístroj, cena byla asi 2300Kč. Měří dobře.

Rudolf Židek 09.09.2023

Mám dva přístroje a hodnoty se shodují. Jeden na chatě a druhý v bytě.

jan komárek 05.09.2023

probuďte se, jsou k dostání 3 velikosti manžet. kecáte

štěpánek LŮĎA 05.09.2023

Já su divnej a bydlím na vysočině,

Petr 05.09.2023

No já mám měřící přístroj když mám manžetu na ruce hodne volnou nebo moc staženou tak mě to tlak nezmeří. Tento měřící přístroj jsem přinesl své doktorce a tam jsme oba přístroje poměřily jaký je mezi měřením rozdíl. Rozdíl byl ale ne tak velký. Doktorky mě řekla že je to malý rozdíl a tak ho můžu používat a údaje ji při kontrole předkládám. Prý je běžně když v létě je vysoké horko tak tlak naopak je nízký a tak ve velkých vedrech jsem prášky na tlak vůbec nebral. Naopak jsem měl nízký a doktorka mě řekla že jsem dobře udělal. Při chladném počasí to je zase na opak. Je potřeba se řídit podle toho jaký tlak mám a ne podle toho jak doktorka prášky naordinuje.

Eda 05.09.2023

Totálně neprofesionální blábol. Manzet se k tonometru dodává mnoho velikostí a je pouze na obsluze, zda byla řádně proškolena a poučena. Domácí tonometry jsou dodávány pouze jako orientační měřidlo a nameřené hodnoty nemohou být vůbec brány jako přesné. Každá ordinace je vybavena měřidlem, které musí být pravidelně metrologicky testováno a proto na lekařských přístrojích musíte lehce najít metrologickou nálepku. Domácí tonometry této povinnosti nepodléhají a pokud někdo prodává toto měřidlo, musí být plně obeznámen s možností výměny manžety podle velikosti paže nebo stehna. Každá manžeta musí mít na sobě viditelné linie které pomáhají poznat, zda je manžeta mimo rozsah to znamená že pokud uživatel použije například manžetu pro obvod paže menší nebo velkou, správných hodnot se nedočká. Proto by se neměly tonometry vůbec prodávat mimo profesionální trh jako jsou lékárny a výdejny zdravotnických pomůcek. V kazdém návodu musí tato skutečnost o vhodné velikosti manžety vůči velikosti obvodu paže, uvedena. Pokud ale pacient/laický uživatel není s touto skutečností obeznámen, může lehce dojít i k nesprávné interpretaci měřených hodnot a tím podání nevhodné dávky léčiva. Vždy se poraďte se svým ošetřujícím lékařem či lékárníkem. A madam vy se dříve než takovou informací napíšete, poraďte s odborníky.

Petr 05.09.2023

Zajímavé, že jsem se z toho článku vůbec nedozvěděl, zda špatná manžeta ukazuje vyšší nebo nižší tlak, než je ten skutečný.

Marie 05.09.2023

Oprava .....každý alespoň průměrné inteligentní člověk by mel znát svůj tlak ,cholesterol atd atd jsme v 21 století

Marie 05.09.2023

Mám doma tlakomer a vždy ráno i večer ho používám Myslím ze každý průměrné inteligentní člověk by měl mít přehled o svém tlaku Měření jednou za rok u doktora je totiž zcela nesmyslne ! Takže těch pár stovek je dobrá investice

Franta 05.09.2023

Článek toho moc konkrétního neříká, z principu měření by tlakoměry měly udávat správné hodnoty, při jakémkoliv průměru paže, pokud je manžeta nasazena správně, co to znamená "manžeta nesedí tak, jak by měla"?

Marie Franta 05.09.2023

To máte pravdu Článek pěkný blabol

Jan 04.09.2023

Já jsem to říkal obvodnímu doktorovi , že to špatně měří !

Vítězslav 04.09.2023

A klasicky pitomý "kvíz" "Máte domácí monitor tlaku?" A co takhle možnost "Ano, a aktivně jej používám"?

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat