Lidé trpící akné čelí předsudkům při seznamování i hledání práce

Dokud ho nemáš, nepochopíš. Řeč je o akné, kvůli kterému se práce i partner hledá opravdu jen těžko. Tohle je ukázkový příklad diskriminace!

Dědictví, které by člověk s díky odmítl? Akné! Sklon k němu určuje i genetika, tudíž se může předávat z generace na generaci. S jeho rozvojem souvisejí také hormonální změny, stres, nezdravá strava i používání nevhodných kosmetických produktů. Červené pupínky rozeseté po tváři bohužel neničí jen sebevědomí, ale i šance na vztah a kariérní postup. Jsou skutečným prokletím!

Peklo, které jde štěstí po krku

Lidé, co je nemají, si mohou myslet, že o nic nejde. Ti, co s těmito kožními vřídky bojují, vědí své. Setkávají se totiž s předsudky na každém kroku, což jejich kvalitu života pochopitelně dost zásadně snižuje. Potvrzuje to i nová studie (1) zveřejněná v magazínu JAMA Dermatology, do které se zapojilo 1357 účastníků. Dle jejích závěrečných poznatků jsou jedinci s akné doslova diskriminováni, a to hlavně při randění a hledání nových pracovních příležitostí. „Naše zjištění bohužel odhalují, že stigma vůči tomuto chronickému kožnímu onemocnění je reálné, protože ovlivňuje vztahy i trh práce,“ připouští americký dermatolog John Barbieri, který je jedním z hlavních autorů výzkumu (2).

Smutná čísla nelžou

Pouze 25 procent oslovených respondentů ve studii přiznalo, že by pro ně chození s osobou trpící těžkým akné nepředstavovalo žádný problém. Zbytek se netajil tím, že preferuje partnera s čistou pletí. Vážně chce ještě někdo tvrdit, že na vnější kráse nezáleží a mnohem důležitější je nitro a osobnost? Výsledky také ukázaly, že 65 procent zaměstnavatelů by raději najalo někoho s bezchybnou vizáží ve srovnání s 35 procenty, kterým by pracovník s akné nevadil. Vzhledem k tomu, jak obtížně se tato patálie léčí, to osobám s vřídky vážně nelze závidět.

Zdroje: (1) www.jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/2812215, (2) www.nypost.com/2023/12/06/lifestyle/acne-prejudice-is-real-it-can-affect-dating-and-even-getting-a-job-study/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat