Buďte fit i na podzim: Pryč s únavou!

Milé dámy, pokud se cítíte v posledních dnech unavené a bez energie, uklidníme vás. Jde totiž o přírodní biorytmus, který s podzimem přichází. Proč to tak je? Začínáme vstávat do tmy, ubývá sluníčka a právě z něj získáváme nejvíce síly a elánu do našich dnů. Sluneční paprsky mají na náš organismus blahodárný vliv a přispívají k jeho celkové regeneraci. Ale i jeho nedostatek si můžeme vynahradit a „dobít si baterky“ jinými způsoby, abychom byly FIT i na podzim. Vyzkoušejte naše tipy :-)

Dominika Marková
výživová poradkyně a trenérka
majitelka studia Zdravý styl 98, externí spolupracovník společnosti Penam

 

Zařaďte pohyb!

Že se Vám nechce? Jen směle do toho a paradoxně zjistíte, že budete mít síly a energie na rozdávání.  Vyberte si druh pohybu, který Vás bude bavit. Když budete fyzicky cvičit proti Vaší vůli, nedostaví se pak očekávaný výsledek. V nabídce fitek si dnes vybere opravdu každý (heat, zumba, spinning, poweryoga, pilates, powerplate, …). Nezapomínejte na pravidelnost tj. alespoň 3x týdně.

Váš barevný svět!

Obklopte se zelenými rostlinami a barevnými květy. Kancelář I byteček bude hýřit barvami a příjemně Vás naladí. Navíc si dopřejete větší dávku kyslíku, kterou rostliny produkují.

Rozzářete outfit!

Barvami nešetřete ani při výběru oblečení, rozzáříte nejen sebe, ale i své okolí.
Super tip: barevné nehtíky – ukažte všem, že se umíte odvázat a zkuste jakýkoliv odstín energické červené (rudá, malinová, mandarinková)

Rozdělte si priority!

Pokud se zrovna cítíte zpomaleně, dělejte pouze potřebné věci. Malichernosti vynechejte. Šetřete se a poslouchejte své tělo.

Smějte se a bavte se!

I když je venku sychravo a deštivo, není důvod sedět doma.  Pozvěte si návštěvu, jděte do kina, na večeři, do sauny, do divadla, do ZOO. Zkrátka dělejte vše, na co nebyl v létě čas.

Užívejte si v plné síle každý podzimní den!

Nezapomínejte se obklopit lidmi, se kterými se od srdce zasmějete.  Protože smích léčí a dobrá nálada odbourává stres.

Regenerace po sportu

Žitný chléb s jemnou lososovou pomazánkou
Suroviny:
50 g másla
200 g lososa ve vlastní šťávě
50 g tvrdého sýra
1 lžíce koňaku
mletý bílý pepř
sůl
Celozrnný chléb žitný značky Penam
Postup:
Máslo utřeme a smícháme s rozdrobeným lososem. Podle potřeby přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Na závěr vmícháme koňak, mletý pepř a podle chuti osolíme, namažeme na Celozrnný žitný chléb.

Rady, recepty na svačinky, soutěž o oblečení značky Litex a cvičení v kanceláři s Hankou Kynychovou najdete i na:
www.penam.cz/cs/fit-i-na-podzim.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat