Zdravě a chutně s řeckou kuchyní

Víte, proč Řekové patří k jednomu z nejzdravějších národů na světě a dožívají se velmi vysokého věku? Kromě veselé povahy a lásky k životu jim k tomu přispívá také dobré a zdravé jídlo. Základem jejich jídelníčku jsou čerstvé suroviny, zelenina, domácí sýry a hlavně kvalitní olivový olej. Vyzkoušejte také vy lahodnou „středomořskou dietu“ a hned se budete cítit lépe.

Někteří odborníci považují „středomořskou dietu“ – bohatou na rostlinné potraviny a mononenasycené tuky – za jednu z nejzdravějších na světě. Tato dieta využívá především čerstvé a sezónní potraviny. Příprava jídla je obvykle velmi snadná a pokrmy jsou málokdy smažené. Právě proto je středomořská strava spojována se zdravým srdcem a dlouhověkostí. S umírněnými porcemi funguje také jako výborná redukční dieta. Díky spoustě rozmanitých a chutných potravin je navíc snazší ji dodržovat dlouhodobě.

Olivový olej jako prevence

Některé další výhody středomořského životního stylu zahrnují nižší riziko chronických onemocnění a nemoci srdce. Strava bohatá na olivový olej může také pomoci předcházet nebo oddálit výskyt cukrovky tím, že zabraňuje inzulinové rezistenci a zajišťuje lepší kontrolu hladiny krevního cukru.

Právě ořechy, ryby a olivový olej poskytují mononenasycené tuky (MUFA), které také přispívají k sytosti a nezvyšují hladinu cholesterolu jako nasycené tuky. Dodržování stravy bohaté na ovoce, zeleninu a celozrnné obiloviny má mnoho zdravotních přínosů – a hubnutí je jen jedním z nich. Bylo jednoznačně prokázáno, že jde o zdravou a udržitelnou dietu, která vám může pomoci zhubnout a navíc přináší prevenci mnoha chronických onemocnění.

Nalaďte se na vlnu Řecka a ochutnejte tradiční chutné a zdravé pokrmy.

Tip na olivový olej na vaření Olivový olej Minerva Classic má příjemnou vůni a chuť čerstvých oliv. Ocení jej kuchařky a kuchaři zejména v teplé kuchyni, protože je ideální na vaření. Zvýrazňuje jedinečnou chuť připraveného pokrmu, který také odlehčí. Kyselost se pohybuje těsně pod hranicí 1%. Více o řeckých olivových olejích Minerva na http://www.minerva-foods.com/cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat