Osm z deseti vegetariánů se vrátí k masu!

Zůstat vegetariánem je pro člověka, který se většinu života stravuje jako všežravec, velmi nesnadné. Vyplývá to z výzkumu společnosti Humane Research Council, která se snaží propagovat vegetariánství a bojuje za práva zvířat. Osm z deseti osob, které se rozhodnou vyloučit ze svého jídelníčku maso, se k němu zase vrátí.

Mezi vegany je tento počet o něco nižší. Tři z deseti lidí, kteří se rozhodnou pro veganskou stravu, u ní vydrží po celý život, zbývajících sedm se vrátí ke konzumaci živočišných produktů.

Podle Humane Research Council jsou v americké populaci, v níž byl průzkum proveden, jen dvě procenta vegetariánů a veganů.

Zdravotní důvody přitom nejsou to, co lidi odláká od vegetariánské stravy zpět k masu. Jen třetina lidí na stravě bez masa zažívá nějaké zažívací či jiné potíže.

Nejčastějším důvodem, proč se lidé vrátí k všežravosti, je fakt, že je vegetariánství stále velmi obtížný styl života. Třiačtyřicet procent z těch, kdo to vzdají, tvrdí, že je v potravinách skryto příliš mnoho živočišných produktů a nemají čas a sílu všechno kontrolovat. Vegetariánská strava ve specializovaných obchodech je zase příliš drahá.

„Většinu vegetariánů tvoří ženy s vyšším vzděláním a společensky poměrně liberálním zaměřením. Mezi vegetariány a vegany je dvakrát více politicky liberálních jedinců než konzervativců,“ tvrdí autoři průzkumu z Humane Research Council.

Sedmatřicet procent těch, kteří vegetariánství či veganství vzdají, se ještě někdy v životě znova pokusí stravovat bez masa.

Vegani jsou lidé, kteří nekonzumují žádné živočišné produkty, kromě masa ani vejce, mléko, mléčné výrobky a živočišné tuky. Vegetariáni vyloučí maso (tedy živočišné produkty vznikající po zabití zvířete), ale konzumují vejce, mléko a mléčné výrobky.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat