Příliš mnoho sexu vede k syndromu karpálního tunelu

Dříve se této chorobě říkalo také nemoc dojiček a trpěli jí všichni, kdo nadměrně zatěžovali zápěstí. Případů syndromu karpálního tunelu ale podle vědce z University of Chicago přibývá v poslední době kvůli zvýšené pohlavní aktivitě lidí.

A více je případů mezi muži, kteří často souloží nad svou partnerkou zapřeni o zápěstí. Tím zvyšují tlak na tuto část těla a mohou si způsobit právě i syndrom karpálního tunelu.

Svou teorii vykládá doktor John Zenian v odborném časopise Medical Hypotheses. „Pohlavní styk může vysvětlit nárůst všeobecného výskytu syndromu karpálního tunelu, který v posledních letech vidíme, protože sex je nejrozšířenější aktivita, při níž se používají stejně obě ruce,“ napsal Zenian.

Syndrom karpálního tunelu vzniká nadměrným tlakem svalů na nervy jdoucí z paže do ruky. V zápěstí dochází k zaškrcení nervu, jehož následkem se pak projevuje bolestivost, mrtvění a strnulost. Často syndromy na sebe citelně upozorňuí v noci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat