Zatočte se zimním splínem jednou provždy

Depresi je jedno, jestli je jaro nebo zima. V každém ročním období dokáže udeřit stejně silně. V zimě k ní pomáhají kratší dny a méně slunečního svitu. Jak se proti depresi bránit?

Jak tedy zatočit se zimním splínem?

Energii dodá vitamin D

V zimním období nám víc než kdy jindy hrozí nedostatek vitaminu D (slunečných dnů je totiž opravdu poskrovnu). Vyplatí se proto dodávat ho organismu v tabletkách nebo ještě lépe v kombinaci se stravou bohatou na tuto živinu. Kromě toho, že vitamin D hraje důležitou roli v celé řadě procesů v organismu, umí nás pořádně „nakopnout“ novou energií.

Depresi odvrátí třezalka

Tahle nenápadná žlutá rostlinka je takové přírodní antidepresivum, působí i proti úzkostem a nervozitě, pomáhá při stresu. Prodává se jako čaj, ale i v tabletkách.

Tělo posílí vitaminy...

Ve zdravém těle zdravý duch. A protože závěr zimy je tradičním obdobím chřipek a dalších viróz, je potřeba na onom zdravém těle zapracovat. Zařaďte do stravy co nejvíc zeleniny a ovoce (nejlépe sezónního, tedy citrusů apod.), klidně si pomozte i nějakým tím vitaminovým doplňkem stravy. Především vitaminu C si dopřávejte více než obvykle.

...a další pomocníci

Imunitu nastartují nejen vitaminy, ale také probiotika, glukany (ty se najdou v hlívě ústřičné) nebo echinacea, velmi mocná bylinka. Zásobte se proto i těmito přírodními poklady (i když je v této sezoně dostanete jen v tabletkách).

Stres zaženou bylinky

Že stres oslabuje tělo i duši, není třeba zdůrazňovat. A protože vyhnout se stresu úplně je v dnešní době nemožné, je lepší pomoci tělu v jeho zvládání. Kromě relaxace vám mhou pomoci i bylinné přípravky – třeba z rozchodnice (Rhodiola) nebo ženšenu. Pokud se vám špatně usíná, dopřejte si uklidňující meduňkový čaj, případně bylinné směsi pro lepší spaní (seženete je v lékárně či drogerii).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat