Muži při hubnutí porážejí ženy. Mají totiž...

Nejedna srovnávací studie, v níž při hubnutí a dodržování diety proti sobě stojí muži a ženy, přijde s tímto výsledkem. Muži zhubnou rychleji a větší část tělesné hmotnosti. Proč? Mají totiž několik evolučních výhod. Jednak kvůli fyziologii a fyziognomii spalují rychleji a více energie, ale také je jejich přejídání méně závislé na emocích.

Ženy se většinou cpou v emočním stresu, nebo když nejsou psychicky v pohodě. Emocionalita a uklidňování se dobrotami jsou u nich výrazně propojené. To vede k tomu, že ženy častěji selžou při dodržování diety a hubnutí. Jakmile se dostaví stres či problém, zaženou ho sladkostmi a tučným jídlem. Muži mají mnohem pevnější vůli – tedy aspoň většina z nich – a přejídání u nich nebývá motivováno emočně, i když stres je významný faktor přispívající k přejídání.

Na druhou stranu jsou tu vrozené dispozice. Ženské tělo je evolucí vytvořeno tak, že spaluje většinou pomaleji než to mužské. A když se muž navíc začne pohybovat, jeho energetický výdej je vyšší než při stejných aktivitách u žen. Takže muži nakonec zhubnou více a také si mohou dovolit sníst více.

Mužům většinou stačí jen trochu omezit příjem energie a trochu zvýšit její výdej a hubnutí se na jejich těle ihned začne projevovat.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat