Nízkoalkoholické víno je v prevenci rakoviny lepší

Červené víno je velmi zdravý nápoj, když je konzumován pravidelně v malém množství. Dvě deci révového moku z modrých hroznů denně prospívají srdci, cévám a díky vysokému obsahu antioxidantů jsou i prevencí rakoviny. Ovšem britští onkologové teď přišli s prohlášením, že ještě výhodnější je pít nízkoalkoholické druhy červených vín. Jsou v prevenci rakoviny účinnější.

Malé množství vína totiž obsahuje tolik alkoholu, že ještě nemá zhoubný vliv na tělo. Ale naopak vyšší dávky etanolu způsobují v těle různá poškození a mohou zvyšovat riziko rakoviny. Kdo vsadí tedy na nízkoalkoholické typy vín, udělá jen líp.

Prospěšnější pro zdraví jsou vína s obsahem alkoholu kolem deseti procent než ta, která mají v sobě etanolu čtrnáct procent.

Podle nového výzkumu se riziko rakoviny sníží o sedm procent víc, pokud člověk pije denně 250 mililitrů vína s obsahem deset procent etanolu a nikoli vína s obsahem čtrnáct procent.

„Může se zdát, že takové snížení rizika je poměrně malé, ale na riziko rakoviny v populaci v globálním měřítku to může mít docela radikální vliv,“ uvedla pro BBC doktorka Rachel Thompsonová ze Světového fondu pro výzkum rakoviny.






Celkem 1 komentářů

joycleprell
03.03.2011

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat