Čtyři z deseti žen po dietě přiberou

Dieta nemusí mít vždy pozitivní vliv na tělesnou váhu. Nová studie z Anglie potvrdila, že to platí u čtyřiceti procent žen. Přesně tolik jich totiž po dietě stoupne na váhu a vidí víc kilogramů než na počátku „hubnoucího“ programu.

A i ty ženy, kterým se podaří dosáhnout ideální váhy, u ní většinou nezůstanou kvůli nedostatku vůle příliš dlouho. Jakmile jsou štíhlejší, jejich životní styl se vrátí do původního stavu a ony začnou opět rychle nabalovat tuky.

Podle studie společnosti Jenny Craig má průměná žena po dietě o 2,4 kilogramu navíc. „Příliš mnoho žen jednoduše koketuje s představou velmi nezdravého rychlého hubnutí, po němž se dostavuje okamžiě jo-jo efekt, místo aby začaly s dlouhodobou změnou životního stylu a zdravým stravováním,“ zhodnotil objevy britský dietolog doktor Ian Campbell.

Nejhorší vliv na hubnoucí ženy mají podle studie partneři a rodina, kteří dotyčnou svádějí ke konzumaci tučných potravin. „Do diety jednoho člena rodiny se musí zapojit všichni a v jeho úsilí ho podporovat, nikoli podrývat,“ tvrdí Campbell.






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:58
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat