Jste ospalá během dne? Tak ZHUBNĚTE!

Chce se vám během dne často spát? Tak zhubněte. Nadměrné zásoby tuku, především v oblasti břicha, totiž vyvolávají ospalost během dne nejčastěji. V tukové tkáni se vytvářejí látky, které vyvolávají v těle záněty, způsobují deprese a také ospalost a malátnost během dne. U většiny lidí, kteří hypersomnií trpí, pomůže právě omezení tělesné hmotnosti a zhubnutí tukových zásob na břiše.

„Obezita a přibývání na váze jsou výborným ukazatelem toho, kdo trpí ospalostí během dne. Ale důležitější je, že zhubnutí tukových zásob naopak vede k ústupu této ospalosti během dne,“ tvrdí docent psychiatrie Julio Fernandez-Mendoza z Penn State University.

Primární příčinou ospalosti u obézních osob jsou chronické záněty v těle. Ty jsou také příčinou depresí. Tukové buňky v oblasti břicha produkují cytokiny, které podporují ospalost a způsobují také depresivní onemocnění. Osoby trpící depresemi se přitom přejídají, protože jídlo jim dočasně poskytuje příjemné pocity. Jenže přejídání vede k větší obezitě, která depresi a ospalost jen zhoršuje. Řešením na depresi, ospalost i obezitu je dostatek pohybu a zdravá vyvážená strava.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat