Chcete bělejší zuby? Stačí kokosový olej!

Indové používají kokosový olej jako prevenci zubního kazu a bělící prostředek už po tisíce let. Lidé ze Západu mu přicházejí na chuť teprve posledních pár roků. Kokosový olej nejenže vyživuje pleť a proniká také do vysušených vlasů, které vyhlazuje, ale podle nových stomatologických výzkumů skutečně bělí zuby, brání vzniku zubního plaku a chrání před záněty dásní.

Ideální je aplikace kokosového oleje po ranním čištění zubů, kdy se malé množství (asi čajová lžička) bílé, tuhé (do pětadvaceti stupňů Celsia, pak kapalní) látky rozpustí v ústech a pět až dvacet minut se olejem omývají zuby. Pak se olej – jeho zbytky se slinami – vyplivne.

Nigerijští vědci letos na jaře publikovali vědeckou studii, v níž testovali kokosový olej na šedesátku mladých osob po dobu třiceti dní. Už po sedmi dnech užívání (každé ráno po vyčištění zubů) se míra plaku na zubech a zánětlivost dásní výrazně snížily. Po měsíci byl účinek nejvýraznější.

Kokosový olej je bohatý na kyselinu laurovou, která má protizánětlivé a antimikrobiální účinky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:22
283 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:13

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat