Získejte vlastnosti sebevědomých žen

Sebevědomé ženy jsou přesvědčené o tom, že „za něco stojí“. Co to znamená?

Jedno je potřeba říct hned na začátku – žádný člověk není sebevědomý ve všech aspektech svého života. Ale přesto existují ženy, které se hodnotí hodně vysoko. A z jejich vlastností bychom nakonec mohly profitovat všechny.

Nesrovnávají se druhými

Vlastní slabosti vždy považujeme za větší a úspěchy za menší, než by ve skutečnosti mohly být – a to jen proto, že se pořád srovnáváme s ostatními. Sebevědomé ženy to vědí, a proto se akceptují takové, jaké jsou.

Stojí si za svými názory

Jako sebevědomá žena nenecháte nikoho, aby o vašich názorech pochyboval. Nebo abyste o nich začala pochybovat vy sama. „Nemyslím si, že jsi se rozhodla správně!“ „Tohle prostě nemůžeš!“ Za takovými výroky stojí většinou závist druhých. Rozeznat ji je jednou ze silných zbraní sebevědomých žen.

Ze svých selhání se dokážou poučit

Nikdo není dokonalý – jedno, jak je kdo sebevědomý. To znamená, že v životě děláme tisíce malých a velkých chyb. A pokud tyto porážky využijete konstruktivně pro svůj vnitřní růst, budete na žebříčku sebevědomých lidí hodně vepředu. Přesně podle hesla Samuela Becketta:“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.“ (Kdo někdy zkoušel, někdy selhal. Ale to nevadí. Zkoušejte to znovu, i když znovu selžete. Chybujte lépe).

Jsou přirozené

Není možné přesvědčit druhé, když budete hrát nějakou roli. Sice může vaše povolání vyžadovat nějaké profesionální vystupování, ale ostatní si vás budou vážit jen tehdy, když ukážete i kus ze svojí osobnosti. To znamená, že občas budete muset vyjádřit i jiný názor než většina. Nebo klidně dál dělejte koníčky, které nejsou právě in.

Nebojí se být egoistické

Vaše kamarádka vám už zase brečí do telefonu nebo váš šéf chce, abyste zůstala přesčas? Sebevědomé ženy umí říkat i NE. Vědí, že mají právo, být někdy také na prvním místě – aniž by je hned někdo považoval za sobce.

Zodpovídají si za své štěstí

Lidé s nízkým sebevědomím často od druhých čekají, že to oni jim mají přinést životní štěstí. Ale tak to nefunguje. Kdo chce být v životě šťastný a spokojený, musí se o to zasloužit sám.

Dokážou opustit svoji komfortní zónu

Kdo nic neriskuje, žije sice na jistotu, nemůže ale povyrůst. Jít výzvám naproti posiluje sebevědomí. A to bez ohledu na to, jestli nakonec uspějet, nebo ne. Už cesta může být cíl.

Milují svoje tělo

Sebevědomí nemá žádnou přesnou velikost oblečení. Je to šarm a charisma, které dělají ženu atraktivní. A na to bohužel mnoho žen zapomíná. Muži ne – hned poznají, která žena svoje tělo miluje…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat