Existuje přirozené padání vlasů? Určitě ano

14.10.2019 | Krása a móda

Ztráta vlasového porostu je především pro ženy velkou nepříjemností. Často vypadávání vlasů považují doslova za tragédii. I přesto je ale zapotřebí brzdit s předčasnými závěry. Ne pokaždé se musí jednat o nepřirozený jev, jehož je zapotřebí se vyvarovat. Vlasy totiž mohou padat zcela přirozeně. Jak se věci týkající se tohoto procesu mají? To vám prozradíme právě v tomto článku.

Přirozený proces

Vlasy mají svůj vlastní životní cyklus. Víte, jak dlouho vlastně takový vlas roste? Celé 3 roky. Následně se jeho růst postupně zastavuje a několik měsíců se připravuje na to, než vypadne. Stejně tak se čeká na vytvoření nového vlasu. Každý z vlasů roste jiným způsobem. Zapomenout tudíž můžeme na to, že by vypadávaly všechny naráz. Není tomu tak. V momentu růstu vlas z folikulu vytrhnete jen velmi složitě. Navíc vytrhnutí bolí. V růstové fázi se nachází až okolo 10 % vlasů.   

Jak poznáte, že jde o přirozený proces?

Určitě lze jednoduše poznat, že vypadávání vlasů nemusí být přirozené. Všimnete si toho určitě v momentu, kdy vlasy prostě začnou vypadávat více než obvykle. Za den tradičně člověk přijde o nějakých 100 vlasů. Jestliže na hřebínku zaznamenáte větší chomáčky vlasů, pak je situace špatná. Jsou také mnohem méně lesklé než obvykle. Na pokožce se navíc mohou objevovat lupy a strupy.     

Za padání vlasů si můžeme mnohdy sami

Lidské tělo je poměrně složitým mechanismem. Pokud je ale zdravé, pak se nejspíše s padáním vlasů příliš často setkávat nebudete. Jestliže nebudete mít dostatek pohybu a vaše strava si nic nezadá se zdravým jídelníčkem, pravděpodobně bude nadměrné vypadávání vlasů reálné. Stejně tak stojí za touto nepříjemností také přemíra stresu. Stoprocentně si dejte pozor i na časté žehlení vlasů a různé levné přípravky. Vyplatí se vsadit na preparáty, jež naopak růstu pomohou. Výbornou volbou je kupříkladu portál Nanogen.cz, kde jich najdete spousty.   







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat