Sháníte byt? Na co se také zaměřit, než podepíšete smlouvu

Rozhodli jste se koupit či pronajmout byt? Pak si při výběru dejte pozor na některé zdánlivé maličkosti, jejichž opomenutí by vás později mohlo mrzet.

Nechme stranou právní náležitosti a smlouvy a zaměřme se na věci, na které se snadno zapomíná, ale které jsou při výběru nového bydlení rovněž důležité.

Lokalita

Při prohlídce bytu se nenechte nadchnout pouze faktem, že z okna vidíte na les nebo že je v blízkosti park. Ještě než se pro jeho pronájem či koupi rozhodnete, projděte si celou oblast a zaměřte se na občanskou vybavenost místa, ale také například na lidi, které potkáte. Jsou to spíše mladé rodiny, starší lidé, nebo „od každého něco“? Možná je to maličkost, ale musíte-li vstávat každý den brzy do práce, měli byste zvážit, zda chcete bydlet v bezprostřední blízkosti nonstop baru či herny apod.

Parkování

Problém většiny starších zástaveb a sídlišť spočívá v nedostatku místa k parkování. Přesvědčte se, že nebudete muset každý večer po návratu z práce hodinu objíždět blok, než se vám povede najít místečko k zaparkování.


Budete v novém zaměstnání spokojeni?
  Nahlédnu do vaší budoucnosti! Kartářka Lucie

Sousedé

Tohle se vám bude nejspíše zjišťovat poměrně těžko, ale zkuste si zahrát na detektiva a v rámci možností zjistit o svých potenciálních sousedech co nejvíce základních informací (jsou problémoví, hluční, mají neukázněné a hlasité psy apod.).

Zabezpečení domu

Jak je dům, ve kterém se byt nachází, zabezpečen? Má do něho přístup kdokoli 24 hodin denně? Zamyká se? Jaký systém zámků je instalován? Má kamerový systém? Zkrátka se zaměřte na to, jak budete vy a váš majetek ve vašem bytě chráněni.

Stáří budovy

Staré domy mají nepochybně své kouzlo, ale také většinou vyžadují mnohem více údržby. Pokud se rozhodnete pro byt v historické lokalitě, počítejte s tím, že i například výměna oken se bude řídit přísnými pravidly. Na druhou stranu mají staré domy výhodu například v tom, že nebudete slyšet přes stěnu televizi sousedů apod.

Mazlíčci

Zvláště u pronájmů můžete narazit na problém, že majitel bytu odmítá ubytovat společně s vámi i vašeho čtyřnohého mazlíčka. Nezapomeňte se tedy vždy zeptat předem, abyste nemuseli čelit sankcím kvůli porušení smlouvy.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat