Nestárnoucí styly pro váš domov

Tak jako se neustále mění trendy v módě, tak se mění i trendy v zařízení či dekoracích bytu. Ale tak jako budou vždycky in malé černé, tak i váš byt se může „obléknout“ do nestárnoucí klasiky.

Které styly tedy budou v zařízení bytu vždycky trendy?

Minimalismus

Méně je v tomto případě vždycky více. V minimalismu jde zjednodušeně řečeno o co nejčistší prostory. Žádné hromady sošek a váziček na poličkách či stolcích, žádné desítky obrázků či fotek na stěnách. Výhodou je, že nemusíte neustále něco oprašovat a navíc získáte iluzi velkého a otevřeného prostoru i v malém bytě, nevýhodou může být, že na některé lidi může tento styl působit trochu neosobně.

Důraz na barvu

Barvy se v bytovém designu mění každý rok. Pokud s nimi chcete držet krok, nebo vás prostě přestane dominantní barva v pokoji bavit, jde to i jednodušeji než vyměnit celé zařízení nebo vymalovat. Zkrátka zvolte stěny a nábytek spíše v neutrálních tónech a výraznou barvu nechte na doplňky – polštářky, vázičky, rámečky fotek apod.

Funkční vybavení

Pokud vás v časopise o bydlení (nebo třeba katalogu firmy prodávající nábytek) zaujme například futuristická pohovka netradičního vzezření, pamatujte, že to ještě nemusí znamenat, že na ní bude možné sedět. To samé platí o experimentálních konferenčních stolcích nebo poličkách, které jsou možná výtvarným počinem roku, ale nevejde se do nich kniha… Lepší je vsadit na klasiku a kupovat vybavení, které je skutečně funkční. Ušetříte si peníze i nervy.


Manžel nebo milenec? Poradím vám, pro kterého se rozhodnout! Volejte kartářku Ivonu!

Pohodlí

To samé jako o funkčnosti platí i o pohodlí, které nám nábytek (především pohovky, křesla, židle či postele) nabízí. Mít gauč, na kterém nikdo nechce sedět, protože z něho po 10 minutách bolí záda, není zrovna praktické…

Kvalita vs. kvantita

To, že máte police, neznamená, že musejí přetékat věcmi, tak jako fakt, že máte stěny, není důvodem, aby jejich barva nebyla vidět pod desítkami obrazů či fotografií. Sáhněte při výzdobě domova spíše po několika kvalitních dekoračních počinech, prostor tak využijete daleko lépe.

Světlo

Světlý byt vypadá opticky větší a také mnohem příjemněji než tmavá kobka. Je proto dobré investovat do záclon, které propouštějí světlo. Podpořit můžete dojem prosvětleného bytu například světlým nábytkem či barvou na stěnách.

Teplé odstíny

Teplé barvy byt zútulňují, takže i když bude v kurzu zrovna ledově modrá, zkuste vymalovat svůj domov některou z opačného spektra barev. Nebo v ní pořiďte doplňky. Řiďte se především svým pocitem, pak až trendy.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat