Netradiční desinfekční prostředky z kuchyně

Znáte to. Jeden prostředek máme na mytí nádobí, druhý na podlahy, další na sporák a troubu, pak na koupelnu, koberce, skvrny na čalounění, nesmíme zapomenout na dezinfekční prostředek a spoustu dalších. Ale k úklidu se dají použít i přírodnější produkty.

Pokud se snažíte udržovat domácnost čistou pokud možno s minimem chemie, zkuste některý z následujících tipů. Věci jako sůl nebo ocet má po ruce snad každý.

Jedlá soda

Odstraňuje skvrny, ale také neutralizuje pachy, poradí si s připečeným sporákem, usazeninami v koupelně… Soda zkrátka patří k velmi univerzálním čističům.

Citron

Kyselina citronová spolehlivě hubí většinu bakterií, které by se ve vaší domácnosti chtěly usadit. Skvěle se hodí i k leštění kovových výrobků. A smíchá-li se citronová šťáva s trochou olivového oleje, máte i čistič a leštidlo na dřevěný nábytek.

Ocet

Výborná dezinfekce, přidáte-li ho do vody, získáte univerzální čisticí prostředek na koupelny, podlahy, povrchy v kuchyni… Navíc skvěle pohlcuje nejrůznější pachy.

Sůl

Sůl vám spolehlivě nahradí nejrůznější písky na odstraňování připečených jídel apod. Takže budete-li napříště potřebovat něco oškrábat, smíchejte sůl s trochou citronové šťávy a drhněte. Nezapomeňte pořádně opláchnout, jinak po zaschnutí vytvoří rozpuštěná sůl na povrchu krystalky.

Coca cola

Těžko říci, zda to oblíbenému nápoji slouží jako reklama, ale cola se osvědčila i jako čisticí prostředek. Umýt se s ní dají skla nebo rez na autě, ale také třeba záchodová mísa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat